Asigurare medicala de calatorie

In urma cu cativa ani, pe vremea studentiei, ma pregateam sa merg in Grecia, in „faimoasa” statiune Paralia Katerini 🙂 Ce-i drept, la vremea respectiva mi s-a parut faimoasa. Cat despre asigurarile de calatorie, nu stiam mai nimic. Ne-am cumparat sejurul de la o agentie de turism si, pe langa toate documentele (bilet, cazare, etc.) ni s-a oferit si o asigurare medicala de calatorie. Primul impuls a fost de refuz. In mintea mea se contura ideea de bani in plus pentru un serviciu inutil si desi am incercat sa o refuz, am plecat pana la urma asigurat.

Zilele au trecut, am ajuns in statiunea greceasca.. plaja, soare, distractie..totul era asa cum ne-am fi asteptat. Intr-una din zile, insa il vad pe unul din prietenii mei iesind din apa intr-un picior, tremurand si cu fata schimonosita. Ne-am panicat cand am auzit ca l-a intepat ceva – nu stiam ce sa facem. Am mers repede la cel mai apropiat punct de asistenta si acolo ni s-a cerut asigurarea medicala. Am fugit in camera, am luat-o si m-am intors cu ea. Aflasem ca prietenul meu fusese intepat de un peste – „drakena” sau ceva de genul. Costul vaccinului a fost de 250 euro – o suma importanta pentru un student. Asigurarea a fost ok, nu a fost nevoie sa platim bani din buzuar, prietenul meu si-a revenit relativ repede si am putut sa ne bucuram de vacanta pana la sfarsit.

Concluzii si sfaturi:

  • Nu pleca de-acasa fara o asigurare medicala de calatorie;
  • Citeste cu atentie conditiile de asigurare – unele asigurari travel au fransiza (daca nu stii ce inseamna citeste Ce inseamna fransiza?)
  • Este de preferat sa-ti cumperi singur asigurarea travel, folosind un comparator de produse – astfel poti vedea si alege ce acoperiri sunt incluse, sume asigurate, etc.

Tu ce patanii ai avut in vacante? Lasa un comentariu mai jos sau pe pagina de Facebook si spune-ne povestea ta.