fransize asigurare casco

Mai jos va prezentam cateva informatii despre clauze/fransize ce se aplica pentru produsele de asigurare casco:

Asirom

15.15 Pentru cazurile când autovehiculul este găsit avariat în parcare de autori necunoscuţi, despăgubirea se diminuează cu 25% din valoarea totală a devizului de reparaţii (înţelegând prin aceasta cheltuielile cu manopera şi materialele pentru operaţiunile de tinichigerie şi vopsitorie).

15.16 Pentru cazurile de daună de la art. 15.15 se aplica franşiza cu valoarea cea mai mare dintre:

  • franşiza poliţei şi
  • franşiza procentuală de 25% din daună.

Această prevedere se aplică şi în cazul daunelor multiple

Allianz

Fransize suplimentare:

a) 200 Ron/eveniment, in cazul pagubelor produse exclusiv elementelor de sticla ale vehiculului (parbriz, geamuri laterale, luneta).

Aceasta fransiza:

  • se aplica doar in cazurile in care repararea elementului avariat este posibila dar Asiguratul opteaza pentru inlocuirea acestuia;
  • se scade din valoarea fransizei deductibile per eveniment, pentru contractele de asigurare incheiate cu fransiza, in cazul in care Asiguratul opteaza pentru repararea elementului avariat.

b) 450 Ron/eveniment, in cazul pagubelor produse exclusiv jantelor montate la vehicul. Fransiza se aplica incepand cu a doua dauna produsa jantelor in perioada de asigurare;

Fransizele suplimentare a) si b) nu se cumuleaza cu alte fransize mentionate in polita de asigurare.

Generali

Clauza extindere teritoriala:

Se aplica o fransiza de 10% din suma asigurata (dar 20% pentru Ucraina, Bulgaria, Belarus, Italia, Republica Moldova) in cazul producerii unei daune totale, ca urmare a unui furt sau talharii. Pentru autoturisme marcile: BMW (seriile 5, 6 si 7, M, Z, X5) si/sau AUDI (seria Q7), pentru riscul de furt/talharie al autovehiculului se aplica o fransiza de 30% din suma asigurata.

* Revenim cu alte informatii 🙂