parcheaza-ti masina

Traficul congestionat si efectele nocive ale poluarii au devenit o problema care este luata din ce in ce mai in serios de autoritatile din mai marile orase ale Europei. Reprezentantii locali au inceput sa gandeasca campanii inspirationale, prin care sa ii determine pe soferi sa renunte la sofat si sa aleaga tot mai des transportul in comun, mersul pe bicicleta sau automobilele electrice.

Masurile sunt insa, destul de drastice in unele orase. De exemplu in Hamburg s-a realizat un plan care prevede interzicerea totala a utilizarii masinilor personale pana in 2030, iar in Berlin, autoritatile au initiat un parteneriat cu BMW pentru inchirierea masinilor electrice din gama i3 si dezvoltarea unei retele rapide de incarcare a acumulatorilor la stalpii de iluminat.

In Londra, s-au stabilit taxe pentru soferii care circula in zonele aglomerate. Milanezii au avut idei mai creative si au demarat o campanie de schimbare a comportamentului, numita „Park your car and go public” (Parcheaza-ti masina si mergi cu transportul in comun). Pentru aceasta campanie, reprezentantii locali din Milano au incheiat parteneriate cu agentia de asigurari Unipol si fabricantul de dispozitive telematice Octo Telematics. Dispozitivele telematice vor fi montate pe masinile soferilor care isi incheie asigurari la Unipol. Atfel, masinile vor fi monitorizate, iar daca se va constata ca nu au fost folosite in intervalul 7:30 – 19:30, soferii vor fi recompensati financiar.

Scopul campaniei este de a stimula utilizarea mijloacelor de transport in comun, in intervalul in care orasul este foarte aglomerat. Cei care aleg sa isi lase masina in parcare, pot fi recompensati cu aproximativ 1.80 Euro pe zi, echivalentul unui bilet valabil pe o zi pe toate mijloacele de transport. In acest mod, costul transportului poate fi redus la 0. Italienii primesc deschis aceasta abordare a autoritatilor si sustin ca strategia recompensei este incurajatoare.

Ce parere ai despre aceste masuri? Crezi ca o campanie de tipul „Parcheaza-ti masina si mergi cu transportul in comun”, ar functiona si in Romania?

Imagine Via Dresscodebysilbon


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android