ghidul soferuluiGhidul soferului istet. Checklist

1. Nu schimba benzile atunci cand esti prins in trafic. Studiile arata ca schimbatul benzii nu te ajuta sa reduci timpul petrecut in multime, dar creste sansele de a fi implicat intr-un accident.

2. Esti nevoit sa parchezi masina intr-un loc necunoscut sau o parcare intortocheata? Da check in pe Foursquare si ti se va salva atat locatia, cat si harta. O modalitate si mai precisa de a gasi locul in care ai parcat masina este sa descarci aplicatia Car Locator.

3. Oja poate avea pentru soferi si mai ales pentru soferite o caracterstica multifunctionala. In cazul in care ai o zgarietura pe masina, cauta nuanta de oja potrivita si corecteaza imperfectiunea. Bineinteles, aceasta este o modalitate de acoperire a zgarieturilor mici, de care nu trebui sa faci abuz.

4. Nu ai suport de telefon, dar trebuie sa tii ecranul la vedere? Un elastic te poate ajuta 🙂

elastic telefon

5. Nu subestima timpul pe care l-ai putea petrece la un drum lung sau in timpul unei calatorii. Ia cu tine o saltea gonflabila, pozitioneaz-o pe bancheta din spate si opreste-te pentru somn, atunci cand simti ca ai nevoie.

6. Cand un autocar, tir sau orice alt tip de masina de tonaj mare incetineste, incetineste si tu. In general, soferii de pe astfel de masini comunica intre ei prin statie si afla din timp daca traseul implica pericole.

7. Nu pleca la drum fara asigurarea RCA, iar daca urmeaza sa iti expire, incearca sa comanzi asigurarea, pentru 12 luni, pana la sfarsitul anului. Din ianuarie 2015, nicio societate emitenta de polite de asigurare RCA nu va mai oferi reduceri, iar preturile se vor majora considerabil.

8. Intentionezi sa inchiriezi o masina? Ia camera foto cu tine. De cele mai multe ori, masinile inchiriate nu sunt folosite cu grija, de aceea este bine sa te asiguri ca nu vei suporta daunele produse de alte persoane. Analizeaza masina cu atentie, iar in cazul in care identifici zgarieturi sau alte avarii, fa cateva poze.

9. Oglinzile, reprezinta unul dintre cele mai importante elemente care te ajuta sa eviti coliziunile in trafic. De aceea, este important sa le pozitionezi astfel incat sa iti ofere vizibilitate maxima. Oglinda interioara trebuie sa fie reglata pentru a cuprinde zona din spatele masinii, iar cele retrovizoare  trebuie sa permita vizualizarea unghiurilor moarte din lateralele autovehiculului, nu sa cuprinda acceasi zona ca in oglinda interioara. 

Ce alte sfaturi ai include in Ghidul soferului istet?


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android