rca continuuRCA continuu. Acesta este noul subiect abordat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), reprezinta un nou concept de RCA si include bonusuri pentru cei care leaga politele RCA.

Chiar daca discutiile de RCA continuu sunt inca la inceput, o astfel de strategie ar aduce beneficii soferilor care merg sa isi incheie asigurare si o prezinta pe cea veche pentru a demonstra ca nu exista sincope in procesul de asigurare.

Anunțul a fost făcut de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în faţa comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, unde a fost chemat să dea explicaţii despre cât și când se vor scumpi asigurările de răspundere obligatorie. În timp ce brokerii de asigurări şi service-urile spun că în 2015 vom plăti cu până la 30% mai mult, Mişu Negriţoiu spune că poliţele nu ar trebui să se scumpească cu mai mult de 3-5%.

De asemenea, ASF intentioneaza sa faca verificari la firmele de asigurari pentru a identifica de ce primele de asigurare pentru polita RCA pentru soferii sub 30 de ani sunt mai mari decat cele pentru soferii de peste 30 de ani. Firmele au preluat modele internationale unde la calcularea riscului intră vârsta sau localitatea de reședință a asiguratului, cum e orașul, traficul, frecvența accidentelor. De pildă, în New York asigurarea mașinii este de trei ori mai scumpă decât cea din localități mici din Long Island, care e destul de aproape.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android