Povestea milioanelor de bagaje pierdute in aeroporturi
Este imposibil sa pleci intr-o calatorie si sa nu iti treaca prin cap ca exsita riscul sa iti pierzi bagajul. Ba mai mult, daca nu ai fost chiar tu intr-o astfel de situatie cu siguranta cunosti macar o persoana care sa fi trecut prin experienta unor bagaje pierdute. Ce nu stii insa este ca anual se pierd intre 25 si 30 de milioane de bagaje si ca multi dintre pagubiti nu isi vor recupera niciodata pierderile. O situatie si mai nefericita este cea in care pleci in calatorie, iar in momentul in care ajungi in aeroport iti dai seama ca nu mai ai decat hainele de pe tine,iar ceea ce ar trebui sa insemne bani investiti in experienta se va materializa in bani investiti in imbracaminte sau alte obiecte de uz personal.
Ce ai de facut in cazul in care compania aeriana ti-a pierdut bagajul
1. Te adresezi biroului de bagaje pierdute din aeroportul pe care ai aterizat;
2. Completezi formularul de recuperare bagaj;
3. Retii numarul de inregistrare al cererii depuse.
Dupa ce treci de aceste formalitati ceea ce mai ai de facut nu este decat sa astepti. Personalul va verifica situatia bagajului pierdut si te va anunta cand il vei putea recupera. In cazul in care detii o polita de asigurare de calatorie, te poti adresa companiei de asigurare si vei fi despagubit pentru articolele vestimentare si alte obiecte de care ai nevoie pe durata vacantei. Limita de despagubire intr-o astfel de situatie depinde de caracteristicile politei de asigurare, iar despagubirea se va realiza pe baza bonului de cumparaturi.
In mod normal, un bagaj intarziat ajunge in posesia pasagerului in maxim 48 de ore. Majoritatea companiilor aeriene au serviciu de livrare la domiciliu si pasagerul nu este nevoit sa se deplaseze la aeroport sa-si ridice bagajul. Acest serviciu este gratuit pentru pasager. Dar daca bagajul nu este recuperat de catre compania aeriana prejudiciul suferit nu il poti recupera decat pe cale legala, iar contravaloarea bagajului va fi recuperata de la compania aeriana, cu care ai calatorit.
Ce se întâmplă cu obiectele nerevendicate în aeroporturi?
In cazul in care compania aeriana ti-a recuperat bagajul, dar tu nu l-ai revendicat, acesta nu te asteapta mai mult de 3 luni. Dupa acest timp, bagajele sunt deschise de catre personalul companiei, iar continutul lor este vandut. Exista si exemple de antreprenori care au dezvoltat adevarate business-uri din bagaje pierdute si nerecuperate. In America, comerciantii le cumpara din aeroporturi si le vand fie continutul, fie scot la licitatie intreg bagajul. Este adevarat, o astfel de investitie poate fi destul de riscanta, dar cum analiza arata ca pasagerii transporta deseori obiecte valoroase aceste achizitii se pot materializa in investitii cu adevarat profitabile.
Lasă un răspuns