5 destinații pe care să nu le ratezi

România dispune de trasee turistice ofertante pentru iubitorii de călătorii pe 2 roți, însă dacă îți dorești să ieși în afara țării, ți-am pregătit o listă de 5 destinații minunate, pe care le poți lua în considerare. Dincolo de bagajul sumar, dar atotcuprinzător, nu uita de asigurarea rca. Enjoy the ride!
*Asigurarea rca, o poți încheia pe orice perioadă ai nevoie. În cazul în care plănuiești o călătorie de 2 luni, iar în restul anului nu vei mai folosi motocicleta, atunci poți încheia asigurarea rca doar pe 2 luni.

1. Dubrovnik, Croația – Kotor Muntenegru

Călătorind pe drumul de coastă din Dubrovnik spre Muntenegru, poți înțelege cu adevărat de ce Dubrovnik a fost întotdeauna recunoscut pentru comerțul maritim. În Evul Mediu, Republica Ragusa, recunoscută și sub denumirea de Republică Maritimă a devenit singurul oraș adriatic care concura cu Veneția. În 1979, Dubrovnik s-a alăturat listei Patrimoniului Mondial UNESCO. Munții din Muntenegru cuprind unele dintre cele mai accidentate terenuri din Europa, cu o înălțime mai mare de 2000m, așă că împătimiții de aventuri pe 2 roți, le pot explora pe coasta Adriatică, unde ar fi bine să nu rateze celelalte situri ale Patrimoniului UNESCO: Durmitor și Canionul Tara River, inclusiv orașul Kotor. croatia-muntenegru

2. Coasta Dalmației, Rijeka – Dubrovnik

Dacă îți plac traseele efervescente, atunci acesta este perfect. Zona este preferată de producătorii de motociclete, atunci când lansează un nou model, pentru reportaje, teste, filmări și fotografii. Recomandat este să începi traseul din nord și să te îndrepți spre sud, astfel încât să ai marea în dreapta și munții în stânga. Așa te asiguri că vei avea o bună vizibilitate asupra plajelor, golfurilor sau porturilor. De asemenea, este bine să eviți zona în perioada iulie-august din cauza căldurii excesive care nu îți permite o ventilație optimă a echipamentului și a aglomerației care te va ține mai atent la trafic decât la mediul înconjurător.

3. Alpii de vest

Motocicliștii care iubesc șoselele muntoase extreme, pot porni din Zurich, cu direcția nord-est, pot trece prin munții Pădurea Neagră din Germania, pentru ca mai apoi să ajungă în regiunea Alsacia din Franța. De acolo, se pot îndrepta spre Savoia, regiune unde munții ating cota maximă. În drum spre cea mai mare înălțime din Europa: Col d’Iseran şi Cime de la Bonette. Dacă plănuiești o călătorie mai lungă, poți face cale întoarsă prin Alpii elvețieni și italieni. alpii de vest

4. Roma – Istanbul, prin Grecia

Dacă ești pregătit(ă) pentru o aventură bogată din punct de vedere cultural și chiar culinar, îți plac peisajele idilice, atunci acest traseu aflat de-a lungul coastei Mediteranei poate fi perfect. Dacă pleci din Roma, o idee bună este să te îndrepți spre sud, spre orășelul Positano, după care să te îndrepți spre munții Apenini, până în orășelul Alborello. Ajungi în Grecia cu feribotul (din Bari), unde începi aventura spre Olimpia și Atena. Un al doilea feribot te va duce în Turcia, unde cea mai frumoasă parte a traseului va fi trecerea prin munții Boz.

5. Coasta Amalfi – Italia

Când vine vorba de Italia, alegerea unei destinații nu este deloc ușoară. Italia este superbă și merită vizitată din colț în colț. Dar dacă îți place marea, podgoriile cu peisajele lor iconice, iubești serpentinele, iar zonele abrupte nu îți dau palipitații, atunci Coasta Amalfi este un traseu pe care merită să-l încerci măcar o dată în viață.