Ne place Grecia atât de mult, încât cu cât o vizităm mai des, cu atât o îndrăgim mai tare. Și, aruncând un ochi peste asigurările de călătorie încheiate prin i-Asigurare, observăm că se află în topul destinațiilor preferate de români, de câțiva ani și probabil că va rămâne pentru mult timp de acum încolo. Dacă te numeri și tu printre cei care iubesc Grecia, îți plac locurile mai puțin populate, dar nu îți plac drumurile prea lungi, iată câteva destinații mai puțin cunoscute, superbe, care au și aeroport.

1. Insula Milos

Milos este considerată cea mai exotică insulă din Marea Egee, ale cărei roci vulcanice îmbracă plajele în haine roșii, roz sau portocaliu. Sarakiniko și Kleftiko, cu apele de un verde smarald și peșterile erodate de apa mării sunt pline de povești cu pirați. Catacombele, plajele exotice, clădirile ciudate din stâncă, apusurile pe plajă, toate fac din Milos un loc unic. Este, de asemenea, celebră datorită statuii lui Venus din Milo (Afrodita), o piesă de artă din Grecia Antică, care a fost decoperită pe insulă și este în prezent găzduită la Muzeul Luvru.
Insula are 160 km2. Prin urmare, ajungi rapid oriunde îți dorești. Fiecare plajă are ceva special, iar oriunde ai alege să mergi, nu este aglomerat. Printre cele mai cunoscute plaje se numără: Palaiochori, Papafragas, Gerontas, Firiplaka, Tsigrado, Plathiena.milos

2. Insula Naxos

Naxos este ideală pentru cei care își doresc o vacanță liniștită și relaxantă. Este recunoscută pentru munții impresionanți, plajele virgine, satele pitorești și binecunoscutele legende despre Tezeu care a abandonat-o pe Ariadna, după ce aceasta l-a ajutat să scape din labirintul cretan.
Insula este cea mai mare din arhipeleagul Cicladelor, aflat în Marea Egee, la o distanță egală între Grecia continentală, Creta și Antalia, iar ceea ce o face cu adevărat atractivă este că se poate face plajă tot timpul anului. În lunile ianuarie și februarie temperaturile pot depăși 20 de grade.
Pe insulă există cel puțin 20 de plaje, iar printre cele mai frumoase plaje se numără Ormos Avraam, Agios, Moutsun, Psili Ammos, iar dacă îți plac vacanțele ”la pas”, urmele grecilor antici se întâlnesc pretutindeni în Naxos, începând cu muzee, situri arheologice și până la biserici vechi și cochete.naxos

3. Insula Kefallonia

Insula Kegallonia este faimoasă pentru plajele și facilitățile de navigație pe care le oferă. Este o destinație ideală, indiferent dacă vrei să o vizitezi împreună cu familia sau singur(ă). Pentru că are un aeroport internațional și un port bine conectat, este extrem de accesibilă. Cea mai populară plajă este Myrtos, iar Peștera Melissani este recunoscută pentru formațiunile sale naturale ce par ireale. Pentru că insula merită să fie explorată în întregime, recomandat este să închiriezi o mașină.Kefallonia
Ai fost și tu pe o insulă superbă, dar mai puțin populară și ai vrea sa ne-o recomanzi? Lasă-ne un comentariu mai jos. Abia așteptăm să descoperim noi destinații de vacanță în Grecia.

P.S. Orice destinație ai alege, nu uita de asigurarea de călătorie. Poate fi mai ieftină decât un sandviș în aeroport, dar te poate salva de cheltuieli enorme în cazul unei spitalizări sau alte intervenții medicale.

Sursă imagini:
https://www.greektravel.com/greekislands/milos/
http://www.visitgreece.gr/en/greek_islands/naxos
https://www.grekomania.com/places/kefalonia