asigurare-locuinta-hoti

Atunci când pleci în vacanță, protejarea casei este la fel de importantă precum este și protejarea bagajelor pe care le iei cu tine. Așa că ar fi bine să te asiguri că ceea ce lași în urmă este și ceea ce vei găsi atunci când te vei întoarce.

Cum îți protejezi casa (de hoți) atunci când pleci în vacanță?

  1. Montează camere video de supraveghere

Protecția casei, indiferent că pleci în vacanță sau zilnic la birou, este esențială și există multiple soluții pe care le poți aplica. Una dintre ele este achiziționarea unor camere video de supraveghere. Fără a necesita investiții financiare exorbitante, unele sisteme video permit conectarea cu telefonul mobil și vizionarea în timp real a ”activității” din perimetrul supravegheat. În plus, în funcție de setări, atunci când detectează mișcare, unele camere video îți transmit imediat pe email poze de la fața locului.

  1. Lasă o cheie la un prieten sau la un membru al familiei

Dacă ai o persoană de încredere, nu ezita să-i lași o cheie și roagă-l să verifice casa din când în când – mai ales dacă pleci într-un concediu prelungit.

  1. Postează cu zgârcenie sau chiar deloc în social media

Este binecunoscut faptul că social media este cel mai bun furnizor de informații. Prin urmare, chiar dacă îți dorești să împărtășești cu cei de acasă experiențele tale, încearcă să trimiți poze în privat și evită check inurile. De asemenea, încearcă să nu anunți călătoria prin arhicunoscutele poze din aeroport.

  1. Încuie obiectele de valoare într-un seif

Îți place să strângi banii la saltea sau să colecționezi bijuterii și obiecte de valoare? Pune-le în siguranță într-un seif. Un seif în care să îți păstrezi obiectele de valoare nu mai reprezintă de mult o caracteristică a oamenilor foarte bogați, așa că oricine poate achiziționa unul la un preț accesibil.

  1. Nu lăsa o cheie ”ascunsă”

Probabil că nu există persoană care să nu fi lăsat măcar o dată în viață o cheie ascunsă ”într-un loc sigur”, în afara casei. Și oricât de ”sigure” ar fi acele locuri, nu-i subestima pe cei care au facut o profesie din sustragerea bunurilor din locuințe. Cheile pe care nu le iei cu tine ar trebui să stea doar la o persoană de încredere.

  1. Montează o alarmă și încheie o colaborare cu o firmă de securitate

Există multe firme de securitate care, în urma unui abonament lunar, îți pot oferi servicii promte de intervenție în cazul în care se declanșează alarma montată în casă.

  1. Încheie o asigurare de locuință

Orice măsură luată pentru a îndepărta hoții de locuința ta este binevenită, însă există situații în care nimic nu poate întrece măiestria lor, iar o asigurare de locuință nu îți poate garanta că locuința ta nu ar putea fi prejudiciată, însă te asigură că vei putea recupera contravaloarea bunurilor pierdute. Întră pe https://www.i-asigurare.ro/asigurare-locuinta/ și vezi care asigurare ți se potrivește.