rca pe 1 lunaSute de mii de șoferi au profitat în 2017 de legea care permite încheierea unei asigurări RCA pe 1 lună, iar trendul pare ascendent.

În cazul în care ai ratat informările despre această nouă lege, în prezent un posesor al unui autoturism din România are posibilitatea de a încheia o poliță de asigurare RCA pe 1, 2, 3 luni sau câte își dorește. S-a eliminat, practic, obligativitatea încheierii unei asigurări pe 6 sau 12 luni.

Cum se calculează asigurarea RCA pe 1 lună

Tariful unei asigurări înseamnă cost total (pe 1 an) împărțit la 12 luni, dar nu toate companiile de asigurări aplică această regulă în stabilirea tarifelor, așa că mare atenție.

De exemplu:

Pentru un Nissan din 2010, Alin ar trebui să plătească 800 lei / an pentru RCA. Pentru 1 lună, va plăti 800 ÷ 12 luni.

Nu uita: Avantajos din punct de vedere financiar este să închei asigurarea pe 6 sau 12 luni. Per total, prețul pe lună ar ieși mai mic. Folosește orice calculator RCA pentru a identifica diferențele de preț.

Cui se potrivește o astfel de asigurare

Totuși, există situații în care asigurarea RCA încheiată pe o perioadă mai mică de 6 luni poate fi rentabilă pentru:

  • Cei care nu își permit să încheie o asigurare RCA pe 6 luni sau 1 an
  • Cei care doresc să vândă vehiculul
  • Cei care utilizeaza vehiculul doar pentru o perioadă scurtă

! Cei mai avantajați de această lege sunt posesorii de scutere sau motociclete, întrucât au posibilitatea de a încheia RCA doar pe perioada sezonului cald.

Autoturism în vederea înmatriculării sau care părăsește țara

Cei care dețin un autoturism în vederea înmatriculării pot emite polița pe orice perioadă. Legea nu este restrictvă, atât timp cât asigurarea este valabilă.

Dacă plănuiești să pleci din țară cu mașina personală, având o asigurare emisă pe altă perioadă de valabilitate față de 6 sau 12 luni, există posibilitatea de a întâmpina dificultăți la vama, iar poliță să nu-ți fie recunoscută. Verifică legislația țării pe care urmează să o vizitezi, cu privire la mormele asigurării RCA

Cum poți încheia o asigurare RCA pe 1 lună?

  • Folosește calculatorul RCA, selectează perioada dorită și Asiguratorul și plasează comanda.
  • Contactează-ne la numărul de telefon 0753 701 451 și emitem polița împreună.