< poligon

Imagine Via Ziarul de Cluj

Deputatul Florin Gheorghe a propus un proiect de lege prin care urmareste intensificarea procesului de pregatire a viitorilor soferi si care implica patru probe de testare pentru obtinerea permisului auto: teorie, condus in poligon, condus pe timp de zi si condus pe timp de noapte.

„Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor si a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor si a comportamentului, corespunzator categoriei de permis solicitat”, potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputatilor.

„Am propus ca probele de examinare pentru obtinerea permisului sa fie 4 si nu 2 cum sunt in prezent. Astfel, pentru a obtine permisul de conducere, vor fi obligatorii atat proba teoretica, cat si trei probe practice: proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte. Am toata increderea ca si colegii parlamentari vor constientiza faptul ca o asemenea modificare legislativa este un imperativ si ca trebuie sa o adoptam cat mai curand” a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presa.

Motivul pentru care s-a ajuns la aceasta decizie sta in faptul ca numarul accidentelor de circulatie datorate slabei pregatiri a soferilor este foarte mare, iar procedura de obtinere a unui permis auto este prea simpla.

„In ultimii 26 de ani conditiile si modalitatile de instruire si de examinare a noilor conducatori de autovehicule s-au relaxat atat de mult, incat nu m-ar mira ca, din populism, sa auzim ca s-a renuntat definitiv la examinare, iar permisul se obtine mai usor decat un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, a afirmat Florin Gheorghe.