calatorieCalatoriile in afara tarii sunt de cele mai multe ori, intamplari fericite, pline de experiente reconfortante. Cu toate acestea, exista cateva probleme comune cu care multi aventurieri se confrunta. Dar, multumita tehnologiei sunt si mijloace de a le face fata.

1. Diferenta de fus orar

Solutie: Aplicatia JetLag

Iti permite sa inregistrezi durata zborului, detalii somn si iti ofera un plan de actiune. De asemenea, iti trimite notificari atunci cand se apropie ora de culcare, trezire sau este timpul sa iei o gura de aer.

2. Ce pui in bagaj

Solutie: Aplicatia Packing Pro

Te ajuta sa te organizezi in calatorie cu un sistem intuitiv de tip lista. Foloseste lista existenta sau functionalitatea “expert help” si ti se va sugera ce ai de impachetat, in functie de necesitati, destinatie, temperatura.

3. Zgomotul din avion

Solutie: Casti de anulare a zgomotului

Multumita tehnologiei si stiintei ne-am ales cu casti care pot indeparta complet toate zgomotele externe, lasandu-ne sa ne bucuram de muzica sau somn.

4.  Acumularea kilogramelor in timpul vacantei

Solutie: Bratara Fitbit Activity

Bratara urmareste ce mananci, cat mergi, cate calorii arzi si cate ore dormi. In acest fel, tu esti informat si poti actiona pentru a-ti mentine greutatea sub control.

5. Anxietate

Solutie: Aplicatia TravelSafePro

Daca esti un calator anxios, aplicatia te ajuta sa te relaxezi. Cuprinde o lista cu numere de urgenta si detalii despre tara pe care o vizitezi.

6. Nu gasesti retele wifi

Solutie: Router de buzunar

Routerul de buzunar poate fi o alternativa la cablurile de internet din hoteluri si iti oferi mai multa lejeritate si o conexiune sigura.

7. Bariere de limba

Solutie: Aplicatia World Lens Translator

Plaseaza telefonul in fata oricarui text strain si, ca prin minune, aplicatia va traduce cuvintele in limba engleza.

8. Smartphone-ul tau “a luat” apa

Solutie: Husa impermeabila

O astfel de husa face ca telefonul sa fie complet rezistent la apa, iar tu sa te poti bucura de fotografii chiar si la 1,8 m sub apa.

9. Alergii la intepaturi de insecte sau alte complicati medicale

Solutie: Aplicatia i-Asigurare

Prin aplicatia i-Asigurare poti comanda asigurari travel prin care poti fi acoperit in cazul unor incidente medicale ce se manifesta in timpul calatoriei.

10. Incarcarea telefonului sau a altor device-uri

Solutie: Baterie externa

O baterie externa te ajuta sa iti incarci telefonul oriunde te-ai afla, fara sa fii dependent de electricitate.