Te gandesti sa pleci in calatorie cu masina sau poate chiar sa te muti in alta tara? Am adunat pentru tine cateva reguli de circulatie mai putin comune.reguli-soferi-in-lume

Cele mai ciudate reguli de circulatie din lume

1. In Thailanda, daca esti prins conducand fara tricou, risti sa fii penalizat.

2. In Rusia, daca uiti sa mergi cu masina la spalatorie si circuli cu ea murdara poti primi o amenda mult mai mare decat costul unor servicii de curatare, 38$.

3. In Singapore, siguranta pietonilor este cu adevarat importanta. De aceea soferii trebuie sa se tina la 50 de metri departare de pietoni. Ma intreb ce se intampla inaintea unei treceri de pietoni: coada de masini incepe de la 50 de metri departare?

4. Pauza de negru sau amenda pe negru. Asta se intampla in Denver, Colorado in zilele de duminica. Daca circuli cu o masina neagra risti sa fii sanctionat.

5. Daca esti femeie si conduci in Spania, vei fi nevoita sa iti pui tenesii in picioare si tocurile „la pachet”. Este ilegal sa porti in timpul condusului papuci, pantofi cu toc, incaltaminte decupata in zona varfurilor sau calcaielor. Tot in Spania, daca porti ochelari de vedere, ca sa eviti amenzile va trebui sa ai in permanenta in masina o pereche de ochelari de rezerva.

6. In Finlanda este descurajata ferm pirateria. Pentru a asculta muzica inregistrata in timp ce un pasager se afla in masina, taximetristii trebuie sa detina o licenta.

7. Autobahn este o autostrada din Germania care, pe anumite portiuni nu are limita de viteza. De aceea, daca esti prins ca stationezi, in mod clar vei fi sanctionat.

8. Si in Cipru este stimulata responsabilitatea in randul soferilor, iar daca sunt prinsi ca nu tin ambele maini pe volan in timp ce conduc, vor fi amendati.

9. Pinot Noir, Dom Perignon, Cabernet Sauvignon sau Moscato d’Asti? Si noua ne plac vinurile frantuzesti, dar niciodata nu le-am consuma in Franta inainte de a conduce. De ce? Exista posibilitatea sa fim detectati cu propriul alcooltest. Pe care suntem obligati sa-l avem in permanenta in masina.

10. Lumina nu este niciodata prea puternica. Asta se intampla in Suedia, unde soferii sunt obligati sa conduca cu farurile aprinse atat pe zi, cat si pe noapte.