Pentru ca februarie este luna indragostitilor, am pregatit o lista cu cateva destinatii romantice in care sa evadezi cu partenerul.

Lisabona

Lisabona este un oras care beneficiaza de foarte multa lumina. Prezenta aproape constanta a soarelui si raul Tagus transforma capitala portugheza intr-o oglinda de mii de culori care evidentiaza arhitectura si frumusetea unica a orasului. Daca alegi Lisabona ca destinatie de calatorie, iti recomandam sa nu ratezi:
• O calatorie cu tramvaiul 28 care este in uz din 1873;
• Sa asculti muzica traditionala fado in cartierul Alfama;
• Vederile panoramice de pe cele sapte coline.

calatorie-Lisabona-i-Asigurare

Dubrovnik

Minunatul oras din Croatia mai este denumit “Perla Atlanticului”. A primit aceasta titulatura pentru ca ofera o imbinare armonioasa intre istorie si natura. Stradute medievale, ziduri lungi de aproximativ doi kilometri, asezat pe un platou stancos inconjurat de mare, toate fac din Dubrovnik un oras magic. Nu rata:
• Poarta Pile, cea mai impunatoare intrare in oras pentru care trebuie sa traversezi vechiul sant de apa pe un pod de piatra ce dateaza din 1350;
• Bulevardul lucios de marmura Stradun;
• Manastirea Franciscana, un complex alcatuit dintr-o biserica, un muzeu, o farmacie, o galerie si o gradina. Construita in 1317, Farmacia Male Brace este considerata cea mai veche din Europa.

calatorie-dubrovnik-i-Asigurare

San Sebastian

San Sebastian este o destinatie din Spania, de neegalat pentru o scurta pauza romantica cu partenerul tau. Un cadru natural, accente tipice urbane de la inceputul secolului 20 fac din acest oras un loc perfect pentru a te elibera de stresul cotidian. Pentru cupluri, chiar daca vacanta are loc in sezonul rece, locul este foarte ofertant. Gasesti aici centre spa, hoteluri butic, restaurante, trasee intresante si activitati romantice.

calatorie-san-sebastian-i-Asigurare

Granada

Bogat in istorie si cultura, Granada este unul dintre cele mai valoroase orase din punct de vedere turistic din Spania. Ce sa nu ratezi daca nu mergi decat pentru cateva zile:
• El Albaycin, vechiul cartier arab. Este partea cea mai romantica a orasului, in care poti profita de localuri mici si cochete;
• Alhambra este cel mai vizitat monument din Spania, aproape 3 milioane de turisti vin anual sa vada palatele maure;
• Gradina Arhitectilor.

calatorie-granada-i-Asigurare