rca-mai-scump

Imagine Via RandomNotes

Falimentul Astra si noile reglementari europene conduc la majorarea tarifelor RCA cu pana la 15%, incepand cu 2016.

Specialistii societatilor de asigurare sustin ca vom avea RCA mai scump din 2016 din cauza noilor standarde europene din domeniu, care obliga la majorarea capitalului firmelor de asigurari. Un alt factor care a contribuit la majorarea tarifelor RCA provine din piata locala de asigurare si anume falimentul Astra. Chiar daca societatea nu a intrat de mult timp in faliment, efectele si-au pus deja amprenta asupra primelor de asigurare, acestea majorandu-se de cel putin 3 ori in ultima luna. Cresterea tarifelor RCA din 2016 este estimata la 15% si se va materializa in 2 sau 3 etape.

Specialistii din domeniu considera ca noile reglementari europene vor conduce catre scaderea fraudelor in privinta asigurarilor RCA. Este vorba despre fraudele rezultate din completarea mincinoasa a datelor tehnice ale masinilor in momentul in care se incheie asigurarea. Prin aceste reglementari, Asiguratorii vor avea acces la baza de date RAR, unde vor putea vizualiza capacitatea cilindrica si masa maxima totala autorizata a unui vehicul. Practic asiguratorul nu se va mai baza doar pe declaratiile clientului.

Aceasta majorare a tarifelor RCA nu este prima din domeniul acestor asigurari. In ultimii ani s-au inregistrat mai multe cresteri, singura exceptie fiind in februarie 2015. Atunci mai multe companii au scazut primele de asigurare pentru soferii sub 25 de ani, carora li se aplicau pana atunci tarife mult mai mari decat in cazul altor categorii de soferi.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android