srba

Imagine Via TheStartupGarage

Cel mai mare broker din Cehia, RENOMIA, intra pe piata romaneasca de asigurari prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al SRBA Broker de Asigurare, dupa ce s-au finalizat la Praga discutiile privind aceasta tranzactie de pe piata brokerajului in asigurari.

„Suntem bucurosi sa putem informa partenerii, clientii si colaboratorii nostri ca obiectivul pe care ni l-am propus cu cativa ani in urma s-a indeplinit, devenind incepand de astazi „SRBA Part of RENOMIA Group„. Dupa o perioada intensa in care s-au realizat auditurile financiare si juridice, s-au incheiat deja primele formalitati, compania noastra dovedind a avea un business sanatos dezvoltat si un portofoliu echilibrat, cu o deschidere internationala majora. Au fost apreciate totodata dezvoltarea teritoriala si o echipa inchegata, construita pe aceleasi valori morale ca si ale colegilor din RENOMIA”, a declarat Gheorghe GRAD, managerul SRBA Broker de Asigurare.

Prin aceasta strategie RENOMIA reuseste sa isi consolideze pozitia in regiune, iar Romania sa se alature astfel Cehiei, Ungariei, Slovaciei si Bulgariei. Nivelul primelor intermediate in 2014 la nivel de grup a fost de 226 milioane de euro si.

„Vom demara in foarte scurt timp aplicarea strategiei de dezvoltare teritoriala, a masurilor de imbunatatire a portofoliului de facultative, cu accent pe asigurarile corporate, fara a neglija insa retail-ul „, a mai declarat Gheorghe GRAD.

SRBA Broker de Asigurare a intermediat in 2014 prime in valoare de peste 57 milioane lei (circa 13 milioane euro), in crestere cu circa 17% fata de anul anterior, conform datelor centralizate de INSURANCE Profile.

“Romania este o tara frumoasa si de perspectiva. Suntem incantati ca am inceput colaborarea cu partenerii nostri romani si ca vom dezvolta impreuna, servicii in Romania. RENOMIA isi doreste ca impreuna cu partenrii romani sa investeasca in dezvoltarea companiei si aduca in continuare know-how clientilor si angajatilor.”, afirma Pavel Nepala, Managing Partner al RENOMIA.

 Dupa aceasta achizitie strategica, in cadrul RENOMIA vor activa peste 1000 de persoane.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android