parc-auto-romania-casco

Imagine Via ImpactingGorj

Mai bine de jumatate din parcul auto al Romaniei nu poate fi asigurat CASCO pe motiv ca autovehiculele au trecut de vechimea generala de asigurare si anume 10 ani.

De exemplu, in 2014, in Romania figurau 6.270.215 masini, dintre care 3.557.496 aveau o vechime mai mare de 10 ani (in jur de 56%). Procentul masinilor care au trecut de 20 de ani a ajuns la 18%, iar masinile cu vechime de 16-20 de ani reprezinta 15% din total. De asemenea, cele cu o vechime intre 11 si 15 ani, la 24%, cele între 6 şi 10 ani – 31%, cele între 3 şi 5 ani – 7%, iar cele care nu sunt mai vechi de 2 ani, numai 4%.

Parcul auto national imbatraneste, in conditiile in care vanzarile de autoturisme noi sunt inca la un nivel redus, importurile de autoturisme second-hand au o vechime mai mare de 10 ani, declara Marius Onofrei, director de Market Management si Comunicare la compania de asigurari Allianz-Tiriac.

De aceea, numarul asigurarilor CASCO emise nu depaseste un milion. Cei mai multi proprietari de autovehicule isi incheie asigurarea in primii 5-6 ani si renunta ulterior. De aceea, si majoritatea companiilor isi directioneaza eforturile inspre clientii cu masini mai noi. Totodata, frecventa daunelor si implicit a despagubirilor este de aproximativ 50%, iar piata asigurarilor CASCO este inca dominata de asigurarile CASCO fara fransiza (cota suporata de clienti in cazul producerii unui accident). Daca privim lucrurile din punctul asta de vedere, putem spune ca preturile atat de mari ale politelor de asigurare CASCO sunt justificate. La fel si procedurile de despagubire.

Pe langa cele 6,27 milioane de masini din parcul auto roman, inca 100-110.000 de autovehicule inmatriculate in Bulgaria ruleaza in Romania, dar figureaza in parcul auto al statului vecin.

Sursa Info: Economica.net

aplicatie i-asigurare ios si android
aplicatia i-asigurare

i-Asigurare iOS i-Asigurare Android