opel-ampera-vehicul-hibrid-plug-in

Imagine Via Flickr

In Europa, vanzarile de vehicule hibrid plug-in (cu baterii reincarcabile la o sursa externa de energie) le vor depasi pe cele de vehicule hibrid clasice. Analistii din industrie preconizeaza ca pana in 2019 se va ajunge la 1.2 milioane de unitati vandute.

Ce este un hibrid plug-in

Un vehicul hibrid plug-in include atat un motor cu aprindere interna, cat si unul electric, care se alimenteaza prin intermediul unei prize (plug) de la reteaua de electricitate. Un hibird plug-in permite parcurgerea unor distante scurte, in regim electric, cu emisii zero, ceea ce vine in concordanta cu decizia care obliga statele europene sa reduca pana in 2020, gazele cu efect de sera. De asemenea, pe langa incarcarea acumulatorilor prin intermediul motorului termic, este posibila si bransarea la reteaua electrica pentru incarcarea stationara.

Chiar daca prima masina hibrid a fost produsa in 1900 de Ferdinand Porsche, comercializarea unui vehicul de acest tip a fost intiata de Renault in 2003. In 2007, Toyota a primit aprobarea pentru a-si rula masinile hibrid plug-in, iar de atunci pana in 2014 s-au comercializat 252.000 de mii de vehicule.

Cat costa un vehicul hibrid plug-in

Daca Volkswagen este cea mai populara masina clasica din Europa, in ceea ce priveste vehiculele hibrid plug-in popularitatea se imparte intre Mitsubishi, Volvo si Bmw, iar preturile nu sunt deloc neglijabile. De exemplu, pentru un Mitsubishi ( Outlander PHEV) hibrid plug-in ar trebui sa scoti din buzunar nu mai putin de 45.496 €, iar pentru primul hibrid plug-in al gamei Audi (A3 e-tron) in jur de 37.900 €. Daca vrei insa un vehicul gama BMW, ar trebui sa stii ca preturile sunt mult mai piperate si ajung si pana la 126.000 € (BMW i8). Ceva mai accesibila, dar cu un pret deloc de neglijat este Opel Ampera, care are un pret de pornire de  39.900 €.

Daca iti doresti o masina hibrid plug-in sau doar hibrid, dar ti se pare prea scumpa, ar trebui sa stii ca statul ofera celor care doresc sa isi achizitioneze o masina electrica un ecotichet in valoare de 6.500 €. 


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android