A mai trecut inca o sarbatoare importanta din calendarul crestinilor si ca de fiecare data tragem linie si calculam pagubele. Si nu ne referim la cat a scos fiecare gospodina din buzunar pentru masa pascala, ci la cat vor scoate soferii din buzunar pentru a-si plati amenzile de circulatie sau urcatul la volan sub influenta alcoolului.

400 de radare, 6.300 de amenzi rutiere si 25 de accidente de circulatie. Acestea sunt datele inregistrate zilnic de politisti, in primele doua zile de Paste. Cu toate acestea, “in urma analizarii situatiei operative inregistrate in perioada 10-13 aprilie a.c.- corespunzatoare Sarbatorilor Pascale, a rezultat ca la nivel national nu au fost raportate incidente majore de natura sa afecteze linistea si ordinea publica.”, informeaza purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de politie Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa privind misiunile desfasurate de efectivele MAI in perioada Sarbatorilor Pascale.

Pentru ca istoricul o cere si pentru ca autoritatile ne-au vrut in siguranta, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate pana la 36.000 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si angajati de la alte structuri operative, pentru fiecare zi de Paste.pastele-pentru-soferi

Zeci de mii de amenzi pentru soferi

  • S-au aplicat 18.500 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regulilor de circulatie;
  • 173 dintre contraventii s-au aplicat pentru consumul de alcool la volan;
  • 6.300 de amenzi rutiere au fost aplicate pentru depasirea vitezei;
  • Au fost retinute 1.291 de permise de conducere;
  • Au fost retrase 340 de certificate de inmatriculare;
  • Media accidentelor a fost de 25/zi.

Asa cum era de asteptat, s-a inregistrat si o crestere a numarului de persoane si autovehicule care au tranzitat punctele de trecere ale frontierei. In perioada analizata, 10-13 aprilie, peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei. Tot in aceasta perioada, politistii de frontiera au depistat 102 persoane care au incercat sa traverseze ilegal frontiera. Semnificativa este situatia in care la Nadlac au fost identificati 73 de cetateni sirieni si unul irakian care au incercat sa iasa din tara, ascunsi intr-un tir, condus de un cetatean turc.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android