rca ieftin

Imagine Via Autoguide

Jumatate dintre societatile autorizate sa comercializeze asigurari RCA: CITY INSURANCE, EUROINS, ASTRA, GENERALI si ALLIANZ au trimis notificari catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in sensul reducerii tarifelor RCA, pentru tineri. Prin aceasta initiativa se urmareste „atingerea unui nivel similar practicii europene, care arata utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de pana la de 2,2 ori mai mari decat categoria majoritara, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior”.

De asemenea, ASF a anuntat ca 5 din 10 societati de emitere polite RCA si care au o cota de piata cumulata, de peste 52%, vor avea RCA mai ieftin pentru tineri. Aceste modificari vin cu adevarat in sprijinul tinerilor, in sensul, ca reduc prima de asigurare pana la jumatate din nivelul actual. Desi tarifele vor scadea la jumatate, vor ramane totusi duble fata de cele platite de soferii de peste 30 de ani.

Avand in vedere preturile atat de mari, practicate de societatile emitente de polite RCA, tinerii sub 30 de ani erau nevoiti sa plateasca prime de asigurare pe care nu si le permiteau. Ca urmare a acestor conditii, multe de masinile tinerilor, sunt in prezent, inmatriculate pe numele parintilor sau rudelor mai in varsta.

Dar cum o veste buna vine aproape intotdeauna alaturi de una rea, un aspect cu o mai mica vizibilitate in mass media este cel al tarifelor pentru asiguratii cu varste peste 30 de ani. Ca sa echilibreze cumva balanta, in urma reducerii primelor de asigurare pentru tineri, societatile de asigurare au majorat tarifele Rca pentru persoanele peste 30 de ani. Aceste majorari, insa nu sunt oficiale si nici nu inregistreaza cresteri substantiale.

Ce parere ai despre aceste noi modificari? Crezi ca este corect ca tinerii sa fie considerati un factor de risc in trafic si sa fie taxati pentru asta? Scrie-ne parerea ta in sectiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook i-Asigurare.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android