Cati barbati nu se viseaza gonind pe autostrada in ultimul model de BMW sau cate femei nu si-ar ascunde fragilitatea intr-un SUV? Ce ajung, insa sa isi cumpere europenii in ciuda atractiei lor pentru masinile mari si puternice? Iata top 10 cele mai populare masini in Europa, top bazat pe numarul de autoturisme achizitionate in 2014.

10. Fiat

Fiat-ul este o masina perfecta pentru oras si nu este preferata doar de italieni. In prima parte a anului 2014 a cunoscut o crestere a vanzarilor cu 1.9 procente, iar modelul salvator este bineinteles Fiat 500. De exemplu, doar in Marea Britanie s-au inregistrat mai mult de 35.000 de inmatriculari pentru modelele Abarth si MPV.

fiat 2015Imagine Via Pinterest

9. Mercedes Benz

Iata ca in topul preferintelor printre europeni se afla si masinile de lux de la Mercedes-Benz. Una dintre cele mai vandute masini germane, a reusit si anul trecut sa isi mentina popularitatea prin modelul C Class. mercedes benz

Imagine Via Autoecpress

8. Citroen

C4 Cactus de la Citroen a fost declarata in 2014, de Auto Express, o masina excentrica, cu preturi accesibile si a contribuit semnificativ la cresterea vanzarilor. Cu un avans din vanzari de 2.9%, Citroen-ul a fost propulsat pe locul 8 in randul marcilor de masini preferate de europeni. Acest pas este unul important pentru companie si vine dupa o lunga perioada in care Citroen-ul a rivalizat cu VW Golf, dar fara succes.

c4 cacatus

Imagine Via Cochesymotors

7. BMW

Dupa cum era de asteptat si a doua masina germana isi face aparitia in top 10 cele mai populare masini in Europa. BMW se afla pe locul 7 dupa ce a inregistrat, in prima parte a anulului 2014 vanzari de peste 5,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Modelul de rezistenta a fost BMW Seria 3.

seria 3

Imagine Via BMW.it

6. Audi

Si Audi a cunoscut o crestere similara cu ce a masinilor din gama BMW, inregistrand cresteri cu 5.6%, mai mult decat in 2013. Desi nu este pe atat de popular pe cat sunt masinile scoase pe piata sub numele companiei mama, modele precum A3, continua sa produca vanzari considerabile. In ciuda faptului ca sunt folosite aceleasi motoare ca pentru VW Golf, luxul pe care il ofera un A3 justifica diferenta de pret si preferintele europenilor.

A3

Imagine Via Avtolog

5. Peugeot

Peugeot continua sa creasca in popularitate, asta dupa ce a inregistrat in prima parte a anului 2014, cresteri de pana la 7.2%. Cresterea spectaculoasa vine dupa ce noul 308 a primit titulatura de „Masina anului”, in Europa, fiind intens apreciata pentru spatiul de depozitare. De asemenea, modelul RCZ R, realizat in 2014, se prezinta ca fiind cea mai puternica masina realizata pana acum de Peugeot.

RCZ R

Imagine Via Drive.ru

4. Renault

Masinile din gama Renault au cumulat aproape un sfert din totalul de vanzari de masini din Europa, in prima parte a anului 2014. A treia cea mai vanduta masina din aceasta perioada a fost Renault Clio si a urcat vanzarile la 13,7%, ceea ce ridica compania la rangul de cea mai rapida dezvoltare din Europa.

clioImagine Via CarRevs

3. Opel

Vauxhall isi continua performanta isi ridica Opel pe locul 3 in randul celor mai populare masini din Europa.

astraImagine Via Cavallivapore

2. Ford

Mai mult de jumatate de milion de unitati vandute a adus pentru Ford o crestere de 6,5% si l-a ridicat pe locul 2 in top 10 cele mai populare masini in Europa. Ford Focus si Fiesta apar in preferintele europenilor, iar potrivit Auto Express, Fiesta este de departe cel mai bine vandut model in Marea Britanie.

focus

Imagine Via DigitalTrends

1. Volkswagen

And the winner is, dupa cum probabil va asteptati, Volkswagen. Desi a inregistrat o crestere a vanzarilor de doar 2,7% Volkswagen  domina piata auto europeana, iar cel mai popular model este VW Golf.

golfImagine Via CarrosNovo

Daca va intrebati si care este cea mai populara masina in Romania, ei bine, Dacia Logan isi mentine si pentru 2014 pozitia de cel mai vandut automobil.