In Romania, tinerii sub 30 de ani, cu statut de sofer sunt considerati factori de risc pentru ceilalti participanti la trafic. De aceea, pentru acestia, pretul primelor de asigurare Rca, poate fi si cu pana la patru ori mai mare decat pretul pentru o persoana de peste 30 de ani. Ceea ce nu au preconizat autoritatile, in momentul in care au stabilit acest sistem de calcul, este ca tinerii pana in 25 de ani sunt si cei care abia isi incep cariera sau sunt inca studenti si ca veniturile lor nu sunt substantiale, prin urmare nu isi pot permite prime de asigurare atat de mari.

In aceasta ordine de idei, Minstrul Finantelor Publice, Darius Valcov, a cerut Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF) sa reanalizeze si regandeasca sistemul de asigurari pentru tinerii sub 25 de ani.rca mai ieftin

Imagine Via Indigocarhire

Rca mai ieftin pentru tinerii sub 25 de ani

„Actuala realitate este una care ii pune pe tineri in dificultatea de a plati niste polite RCA care pot ajunge sa fie chiar mai scumpe decat masina pe care o conduc. Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei. Am incredere ca speta va fi reanalizata de catre ASF, astfel incat sa venim in sprijinul tinerilor si nu impotriva lor”, a declarat ministrul Finantelor.

Ca raspuns, Misu Negritoiu, presedinte ASF, a declarant ca „Toti au standarde diferite si vrem sa uniformizam si vrem sa punem o presiune si sa eliminam excesele si tratamentele diferentiale. Vrem sa tratam problema tinerilor ca fiind una speciala si noi ne propunem o analiza la nivelul societatilor de asigurari, va fi in trimestrul I anul viitor, cand incep sa ne notifice cu pretul si o sa ne uitam eventual la o standardizare sau la o modulare la nivelul societatilor de asigurari a acestor preturi”.

Ideea unui Rca mai ieftin, pentru tinerii sub 25 de ani, este sustinuta si de premierul Victor Ponta, care considera ca preturile sunt excesive pentru puterea finaciara a tinerilor. Acesta sustine ca sprijina initiativa ministrului Darius Valcov.