mobile app

Imagine Via Marketingland

Atat piata de asigurari locala, cat si cea internationala anunta noi trenduri care sa imbunatateasca experienta de cumparare si sa automatizeze mecanismul de asigurare.

Pana nu de mult, majoritatea providerilor de asigurari isi puneau asigurarile la vanzare, in buticuri, la coltul strazii. Astazi, chiar daca mai exista astfel de puncte de vanzare, magazinele online de asigurare devin din ce in ce mai performante, iar noile trenduri pe piata de asigurari, pentru 2015, anunta sisteme revolutionare.

Eficienta in domeniu

Tot mai multe companii vor integra solutii pentru dispozitivele mobile, aplicatii pe tablete, smartphone-uri, atat pentru agentii de asigurare, cat si pentru consumatori. Prin aceste solutii, serviciile vor fi mai personalizate, se va reduce timpul de procesare al comenzilor, iar colaborarile cu alte parti intersate, din industrie, va fi facilitat.

Analiza consumatorului

Relatia consumatorilor cu agentiile de asigurare nu a fost niciodata foarte stransa si asta datorita costurilor mari ale asigurarilor si incidentelor din procesul de despagubire. De aceea, furnizorii de asigurari incearca sa-si fidelizeze clientii prin aplicatii care sa le imbunatateasca experienta cu compania de asigurari, in momentul in care sunt implicati intr-un accident. Multi asiguratori vor permite, prin aplicatii pe mobil, gratuite, sa inregistreze mai multe probe de locul accidentului. De asemenea, se vehiculeaza ca unii asiguratori vor pune la dispozitia consumatorilor, aplicatii pe smartphone prin care sa incarce fotografii si care sa le ofere posibilitatea de a fi despagubiti electronic.

Tehnologia telematica

Tehnologia telematica sau sistemele de navigatie inteligenta reprezinta un proiect care, daca va fi implementat, va putea reduce semnificativ costul de asigurare. Mai este denumit si stilul Big Brother, asta pentru ca cei care vor fi de acord sa monteze un astfel de dispozitiv pe masina lor, vor putea fi urmariti in permanenta de compania de asigurare.

Desi este dificil de prezis ceva in epoca tehnologica, se pare ca aceste 3 trenduri pe piata de asigurari, bazate pe control si aplicatii inteligente, vor modela industria de asigurari in 2015.