UPDATE: Conform normelor ASF, reducerile RCA sunt ilegale, iar societățile care nu respectă această normă, vor fi sancționate. Prin urmare, niciun Asigurator sau Intermediar de asigurări din Romania nu poate oferi reduceri sau alte avantaje, împreună cu polița RCA.

rcaAsigurarile RCA au preturi ridicate in raport cu veniturile romanilor, iar cei sub 30 de ani sunt si mai afectati de incercarea societatilor de asigurare de a stabiliza diferenta dintre rata de desbagubire si rata primelor incasate. La aceste aspecte se adauga si faptul ca nu asiguratul este si beneficiarul direct al asigurarii, ci cel care a fost accidentat.

Identificand vulnerabilitatea preturilor mici, intermediarii sau societatile de asigurare promit cele mai mici preturi de pe piata si reduceri de pana la 50%, insa daca vei compara tarifele de pe cateva site-uri de asigurare, vei observa ca indiferent de cat de mare este reducerea anuntata, tarifele nu difera foarte mult. Asta este si firesc, intrucat tarifele primelor de asigurare sunt standard la fiecare asigurator, iar cei care ofera reduceri, le ofera din propriul comision.

 Cum te feresti de reducerile false la RCA

  1. Fereste-te de reducerile mai mari de 15%. Daca o societate ar oferi reduceri mai mari de 15% asta ar insemna sa nu aiba profit, ba chiar sa iasa in pierdere daca pune la dispozitia clientului si transport gratuit. Cum scopul final al oricarui business este sa faca profit, reducerile mai mari ar trebui sa-ti traga un semnal de alarma. Mai exista situatii in care reducerile false la RCA provin din sistemul de bonus-malus. Practic, daca ai puncte de bonus, ti se va oferi un pret mult mai mic la asigurare, dar sub insemnul de reduceri. Aceasta este o strategie de marketing incorecta intrucat reducerea ti se cuvine, vine ca urmare a istoricului tau de sofer responsabil si orice asigurator ti-o va oferi.
  2. Compara tarife. Fiecare magazin online de asigurari iti ofera posibilitatea sa iti calculezi singur tarifele primelor de asigurare. Prin urmare, foloseste calculatorul de pe mai multe site-uri si alege cele mai bune oferte pentru tine.
  3. Stabileste o relatie cu cei care emit polite de asigurare. Fiecare companie incearca sa isi creeze o baza de date de clienti si sa o mentina, prin urmare ofertele de loialitate pot fi mai avantajoase decat „reducerile imposibile”.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android