pret rca

Imagine Via Theultralinux

Companiile de pe piata internationala de asigurari promit soferilor prime de asigurare cu pana la 30% mai mici, daca accepta sa isi instaleze pe masinile personale dispozitive care permit sa monitorizeze unde si cum conduc.

Tehnologia telematica este cunoscuta si folosita de soferi, insa se preconizeaza ca aplicatiile de smartphone si dispozitivele care inregistreaza date despre calatorie si autovehicul vor prinde si mai mult teren si se vor integra in industria asigurarilor auto, din moment ce pot produce reduceri de pana la 30% pentru primele de asigurare.

Conform firmei de consultanta Oliver WYMAN, citata de BLOOMBERG, asigurarile auto care vor utiliza datele soferilor, din trafic, pentru a stabili pretul primei de asigurare, vor creste cu 40% pe an si vor ajunge sa reprezinte o piata de 3,6 miliarde dolari pana in 2020.

Beneficii pentru utilizatori

Beneficiile vin pentru ambele entitati implicate. Aplicatiile vor transmite, asiguratorilor, date precise despre stilul individual de condus al asiguratilor. Soferii, chiar daca sunt monitorizati, vor primi, pe langa reduceri la prima de asigurare, raspuns mai rapid in caz de accident, asistenta medicala si reparatii. De asemenea, se vehiculeaza ca metodele standard de stabilire a preturilor in functie de varsta si istoricul de sofer, vor trece treptat, dar sigur, catre tehnologia telematica.

„In viitorul nu foarte indepartat, va deveni un standard al pietei”, sustine Domenico SAVARESE, reprezentant ZURICH Insurance Group AG. Odata ce autovehiculele se doteaza cu dispozive ce stocheaza si transmit date, „asigurarea auto va trebui sa se schimbe”.

In Europa, sunt inregistrate anual prime brute subscrise in jur de 130 miliare euro, iar segmentul de asigurari auto este cel mai mare din piata de asigurari, dupa cel de viata. Si pentru ca pe acest segment se inregistreaza pierderi, Asiguratorii incearca sa gaseasca solutii pentru a castiga cota de piata, prin reducerea tarifelor.

Ce parerea ai despre aceasta tehnologie? Ai pune un astfel de dispozitiv pe masina ta?


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android