rca

Brokerii de asigurari au intrat iarasi in atentia ASF, asta desi nu a trecut decat o luna de cand Norma RCA a fost modificata. Mentiunile incluse in Norma RCA, pe segmentul de intermediere, fac parte, se pare dintr-un ciclu de modificari pe care ASF doreste sa-l instaureze in piata de asigurari RCA. In prezent, se lucreaza la o noua norma cu privire la pregatirea profesionala pentru intermediari.

Reprezentantii ASF au declarat ca: ,,ASF are in vedere actualizarea mai multor norme, inclusiv in ceea ce priveste criteriile si cerintele pentru candidatii cu functii de conducere din cadrul brokerilor de asigurare”.

Aceasta norma vine, asadar, dupa ce ASF a adoptat la inceputul lunii noiembrie 2014, un set de masuri destinate modificarii Normei RCA, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015. Printre cele mai discutate masuri se numara inscrierea comisionului de intermediere pe polita RCA.

„Polita de asigurare RCA contine in mod obligatoriu informatii despre: partile implicate in contract, perioada de valabilitate a asigurarii, limitele maxime de despagubire stabilite de asigurator, prima de asigurare, comisionul de intermediere sau cheltuiala medie de achizitie directa, clasa bonus-malus si numarul de inmatriculare/inregistrare ori numarul de identificare al vehiculului, precum si statele in care acest document are valabilitate”, se arata in Norma privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Comisionul de intermediere va fi mentionat pe polita de asigurare RCA atat in valoare absoluta, cat si ca procent aplicat primei de asigurare mentionata pe polita, fiind inclus ca valoare in prima de asigurare totala.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android