4 aplicatii pe mobil iti trimit alerte in caz de cutremur

Sambata seara, s-a inregistrat in zona Vrancei cel mai puternic cutremur crustal din ultimii cel putin 100 de ani. Seismul s-a produs la o adancime de 39 km, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter si a fost resimtit foarte puternic in Marasesti, Panciu, Focsani, Galati, Braila si alte localitati din estul tarii.

La o intensitate mai mica, miscarea seismica a fost resimtita si in Muntenia, centrul si sudul Moldovei, dar si in Basarabia, inclusiv la Chisinau si a fost urmat in urmatoarele 48 de ore de peste 60 de replici.

Toti stim ce ar trebui sa facem daca suntem prinsi in mijlocul unui cutremur. Cati reusim insa sa ne pastram calmul si actionam conform instructiunilor? Probabil ca majoritatea intram in categoria celor care nu reusesc sa judece situatia la rece. Si este firesc. Mintea noastra este tranzitata de sentimentul de frica si determina o reactie bruta, negandita.

Daca psihologii ne-ar supune unor procese cognitive pentru depasirea anxietatilor, iata ca dezvoltatorii de aplicatii pentru smartphone-uri, vin cu solutii mai simple, care sa ne pregateasca in fata cutremurelor sau macar sa ne informeaze ca urmeaza un cutremur. Iata 4 aplicatii pe mobil care ne atentioneaza ca vine un cutremur.aplicatii pe mobil

Imagine Via Pintrest

  1. Earthquakes Map and Alerts

Earthquakes Map and Alerts te informeaza cand urmeaza un cutremur. Iti permite sa setezi alerte pentru zona in care locuiesti si te informeaza cu privire la distanta si intensitatea cutremurului care va avea loc. De asemenea, ai la dispozitie o lisa a cutremurelor care deja au avut loc, organizate dupa intensitate, distanta la care au avut loc in raport cu pozitia ta si ora la care a avut loc. Aplicatia poate fi descarcata gratis, din AppStore.aplicatie pe mobil

Imagine Via AppStore

  1. QuakeWatch

Aplicatia poate fi descarcata din AppStore pentru 0.99$ si se pozitioneaza ca fiind in topul aplicatiilor de cutremure, din ultimii 4 ani. Aplicatia pentru mobil pune la dispozita utilizatorilor o harta interactiva a lumii, cu placi tectonice, ce raporteaza cutremurele din ultima saptamana. Printre functionalitatile aplicatiei se numara si filtre care sorteaza cutremurele in functie de data aparitiei sau distanta si pozitia fata de locatia setata.

  1. Earthquake Network

Este disponibila gratis pentru Android si iti permite sa detectezi cutremurele in timp real. Practic, imediat ce un cutremur este detectat, se trimite o notificare catre smartphone-ul tau.  Functioneaza in retea si se bazeaza pe networking-ul dintre utilizatori. Fiecare poate raporta un cutremur si participa la discutii cu ceilalti utilizatori.

  1. Earthquake Alert

Si aceasta aplicatie poate fi descarcata gratis, din Google Play si anunta utilizatorii atunci cand apare un cutremur ce depaseste magnitudinea de 1.0, de peste tot in lume. La fel ca si celelalte aplicatii pe mobil si Earthquake Alert prezinta harti interactive, cele mai recente cutremure si pozitia fata de locatia selectata.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android