Craciunul, in Europa, este prevestit prin zapada, traditii ce dateaza de mii de ani, piete medievale fabuloase in care se inlantuiesc tarabe pline de bunataturi si decoratiuni specifice, de sezon. Unele orase sarbatoresc Craciunul in stil mare, altele cu datini si obiceiuri, iar unele sunt pur si simplu cele mai bune locuri pe care sa le vizitezi in aceasta perioada a anului. De aceea, am realizat pentru voi, top 5 cele mai frumoase destinatii de Craciun, din Europa. 

Orice destinatie vei alege, nu uita sa inchei rapid o asigurare pentru o vacanta fara griji:
Incheie asigurare de calatorie

  1. Viena, Austria

Este greu sa gasesti un oras care sarbatoreste Craciunul cu mai multa gratie si eleganta ca Viena. Capitala Austriei este un cadru minunat, in care traditiile se respecta din secolul 13, o destinatie de Craciun perfecta. Piete elegante si intens luminate, cultura cafenelelor si farmecul lumii de odinioara, posteaza Viena intr-o imagine sarmanta si plina de vitalitate. Sa nu uitam de prajituri, bisericile somptuoase si legendarele concerte de Craciun.

Daca vrei sa vizitezi Viena in aceasta perioada a anului, nu rata targul de Craciun, care se desfasoara intre 17 noiembrie – 24 decembrie. 

christmas in viena

2. Copenhaga, Danemarca

O cana de ciocolata calda si multe bunataturi din care poti alege. Cam asa incepe calatoria de Craciun in Copenhaga. Asta pana dai de luminite stralucitoare, spirit festiv, cafenele hyggelige, in care designul inventiv si nu in ultimul rand de targul de Craciun. Daca mergi in Copenhaga nu trebuie sa ratezi Tivoli Gardens, despre care se spune ca nu exista alt loc in oras care sa fie mai impregnat cu spiritul Craciunului. In fiecare an, al doilea cel mai mare parc de distractie de pe planeta este transformat intr-un „paradis de iarna”.

copenhaga

3. Nürnberg, Germania

28 noiembrie – 24 decembrie. Nu exista perioada mai buna pentru a vizita Nürnberg-ul decat in timpul sezonului de Craciun, atunci cand orasul se transforma intr-un veritabil basm de iarna. Cunoscuta drept una dintre cele mai spectauloase piete de Craciun din Germania, orasul medieval din Bavaria isi intampina oaspetii cu extravaganta bunatatilor de Craciun, cu traditii si activitati. Targul adaposteste, in fiecare an, 180 de tarabe acoperite in panze rosii si albe, unde gasesti lebkuchen (celebra turtă dulce locală),  decoratiuni de brad si ornamente lucrate manual.

nurenberg christmas

4. Praga, Republica Ceha

Praga sau „povestea gotica a Europei” sarbatoreste Craciunul cu glam si maretie, arhitectura uluitoare oferind un aer dramatic si o atmosfera perfecta pentru a savura mirosul de vin fiert. Cea mai mare si mai impresionanta piata de Craciun din Praga este cea stabilita in Piata Orasului Vechi, la poalele bisericii Maicii Domnului. In aceasta piata gasesti bunataturi festive, articole de artizanat, cadouri frumoase si ornamente pentru pomul de Craciun, iar ca intreaga scena sa te induca intru totul in atmosfera sarbatorii, aceasta este animata de muzica, luminite, grajduri de animale si scene din nasterea lui Iisus.prague christmas market

5. Strasbourg, Franța

Acasa la cel mai vechi targ de Craciun, din Franta, gasesti o catedrala gotica magnifica, un fermecator Old-Town, piete istorice si un oras impodobit in fiecare an, in aceasta perioada. Zona din spatele catedralei adaposteste aproximativ 300 de tarabe traditionale, din lemn, cu ornamente pentru pomul de Craciun, figurine cu nasterea Domnului si specialitati de sezon, precum castane coapte, prajiturele sau vin fiert.strasbourg

Alte destinatii de Craciun

Orase celebre prin prisma fastului cu care prevestesc venirea sarbatorilor de iarna mai sunt si Hamburg, Stuttgart  (Germania), Bologna (Italia), Stockholm (Suedia) sau Angers (Franta). Nu uita, insa, ca oricare destinatie ai alege, ai nevoie si de asigurarea de calatorie, pentru a evita cheltuieli medicale inopinate, in urma:

  • imbolnavirii subite, care iti pun in pericol sanatatea sau viata;
  • accident care iti prejudiciaza starea de sanatate;
  • deces ca urmare a imbolnavirii subite si imprevizibile sau a unui accident.

Incheie asigurare de calatorie
Surse imagini: Pinterest

i-Asigurare iOS i-Asigurare Android