Un incendiu la fiecare 20 de minute. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ceea ce inseamna ca zilnic sunt distruse 12 locuinte. Potrivit studiului, cele mai multe incendii se produc in intervalul orar 18.00-22.00.

incendiuPrintre cele mai frecvente cauze care determina producerea incendiilor se numara: instalatiile defecte sau improvizate, aparatele electrice uitate sub tensiune, cosurile de fum defecte sau necuratate sau tigarile nestinse.

Cum previi un incendiu

  1. Achizitioneaza un detector de fum. La prima vedere poate parea o achizitie costisitoare. Exista, insa detectoare de fum cu baterii, accesibile si usor de utilizat.
  2. Nu lasa copiii singuri in bucatarie atunci cand gatesti.
  3. Indeparteaza de langa aragaz perdelele, vasele de lemn sau alte obiecte care ar putea sa arda. De asemenea, nu folosi niciodata aparate electrocasnice defecte. Nu lasa chibrituri sau brichete la indemana copiilor.
  4. Nu uita de tigari. Acestea constituie sursa a nenumarate incendii. Foloseste intotdeauna scrumiere de sticla sau de metal.
  5. Curata constant hota: grasimile necuratate reprezinta un factor de risc in aparitia incendiilor.
  6. Evita suprasolicitarea prizelor si achizitioneaza prelungitoare de calitate. Pe langa calitatea acestora, este important sa folosesti spirale sau canale de protectie pentru cabluri, pentru a evita deteriorarea lor. Un alt avantaj al spiralelor pentru cabluri tine de latura estetica pe care o ofera mascare zecilor de cabluri imprastiate prin casa. Improvizatiile sunt in general simboluri are creativitatii noastre. In cazul prizelor, cablurilor, este bine sa nu dam dovada de prea multa creativitate si sa le inlocuim atunci cand este cazul. Prin urmare, nu prelungi niciodata cablurile.
  7. Achizitioneaza un stingator de incediu.

Cum recuperezi prejudiciul dupa un incendiu

Cea mai buna modalitate de a recupera prejudiciul rezultat in urma unui incendiu este asigurarea facultativa de locuinta. Cu preturi incepand de la 10 Euro pentru o suma asigurata de 20.000 de Euro, te asiguri ca in cazul unui incendiu, si nu numai, iti vei recupera banii pentru daunele provocate.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android