Asigurarea de locuinta facultativa are un benefeciu foarte mare si anume ca iti recuperezi banii in cazul in care imobilul tau este afectat, asta platind un pret destul de mic pentru asigurare, pentru riscuri acoperite extinse. Exista, insa si aspecte mai putin cunoscute, despre care ar trebui sa te informezi inainte de a alege un produs de asigurare.

asigurare de locuinta

Asigurare de locuinta la valoarea de piata

In cazul in care nu asiguri locuinta la valoarea reala, risti sa nu fii despagubit integral.  De exemplu, daca valoarea locuintei tale este de 60.000 de euro, iar tu o asiguri doar pentru 30.000 de euro, exista posibilitatea sa fii despagubit proportional. Daca dauna este de 1500 de euro, vei primi doar 7500.

Suma asigurata pentru bunuri

Si in cazul acesta se aplica principiul anterior pentru asigurarea de locuinta. Daca nu verifici valoarea reala a bunurilor asigurate (conform facturilor de achizitie), nu vei fi despagubit in conformitate cu valoarea daunei.

Atentie: Pastreaza facturile. In momentul in care soliciti o despagubire pentru un bun asigurat, ti se vor solicita si facturile.

All risk – nu exista pentru asigurarea de locuinta

Majoritatea societatilor emitente de polite de asigurare locuinta, promit sub egida strategiilor de vanzari, acoperire pentru toate riscurile la care este supus un imobil. Produsele ce sunt promovate prin toate riscurile incluse, includ, de asemenea, si o mentiune care ne informeaza despre “excluderi”.  Unul dintre cel mai important risc neacoperit de asigurarea de locuinta si inclus la exluderi este infiltratia. Nu se refera la inflitratia survenita in urma patrunderii apei de la un apartament aflat in vecinatate, ci la infiltratia de la terasa blocului ale apartamentelor de la ultimul etaj. Nici prejudiciile produse ca o consecinta a razboiului nu sunt acoperite. 

Raspundere civila fata de terti

Este important sa incluzi in polita de asigurare si clauza de raspunde civila fata de terti. Aceasta te ajuta in cazul in care apartamentele vecinilor sunt afectate in urma unor inundatii, explozii produse in apartamentul tau.

Asistenta la domiciliu

Include acest aspect in polita de asigurare locuinta si in cazul unei fisurari de conducta, societatea de asigurare iti va pune la dispozitie un instalator care sa iti rezolve problema. Nu vei fi nevoit sa platesti suplimentar, dar reabilitarea se va realiza in limita unei sume de bani (mentionata si in contractul de asigurare).


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android