bonus malus Te ajutam sa-ti transferi clasa de Bonus
[FormmailMakerFormLoader]

Sistemul de evaluare bonus-malus reprezinta o delimitare intre soferii responsabili, vigilenti, care nu sunt implicati in accidente rutiere si cei care, dimpotriva, savarsec frecvent accidente si reprezinta un risc pentru restul participantilor la trafic. Este, de asemenea, un indicator important in calcularea primei de asigurare rca. Practic, cu fiecare polita de asigurare rca incheiata, fara incidente, iti creste si clasa de bonus si iti scade prima de asigurare.

Soferii responsabili pierd clasa de bonus atunci cand isi vand masinile

De cele mai multe ori, cei care isi vand masina si achizitioneaza alta, incep cu o clasa de bonus B0, chiar daca nu au fost implicati in accidente. Asta pentru ca foarte putini sunt cei care stiu ca isi pot transfera punctele de bonus si obtine o asigurare rca mai ieftina.

De exemplu, unul dintre clientii i-Asigurare, avea clasa de bonus B8 inainte de a-si vinde masina. Asta inseamna o reducere de 32% din pretul de baza al asigurarii. In conditiile in care pretul pentru asigurarea rca era de 330 Ron/6 luni, dupa transferul punctelor de bonus pe noua masina, clientul a platit doar 225Ron.

Deci, daca ai o clasa de bonus mare, diferenta de pret este considerabila. Diferenta de pret se simte si mai bine daca inchei asigurare pe 12 luni. Iata cum se calculeaza exact sistemul bonus-malus.

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de transferul punctelor de bonus:

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui la dispozitia Asiguratorului urmatoarele documente (in cazul nostru, documentele au fost scanate si trimise pe mail):

  • Contract vanzare cumparare masina veche;
  • Dovada radiere masina veche (de la ANAF sau Administratia de Taxe si Impozite);
  • Contract vanzare-cumparare masina noua;
  • Fisa de inmatriculare masina noua (aceasta se stampileaza la Administratia de Taxe si Impozite si dovedeste ca noul proprietar a luat masina in evidenta din punct de vedere fiscal, plateste impozit pentru ea, ca a platit taxa de timbru); persoanele care locuiesc in mediul rural pot obtine aceasta fisa de la primarie;
  • Polita veche de asigurare;
  • Buletin.

Pe de alta parte, pentru cei care sunt implicati in accidente, insa, nu este deloc avantajos sa urmeaze aceasta procedura. Daca dupa ce isi vand masina, pleca de la B0, ceea ce inseamna ca vor plati mai putin pentru rca decat plateau pentru masina precedenta.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android