astraEuroins, Astra si City Insurance se afla in top si din pacate, nu in topul societatilor emitente de asigurari cu cel mai mare progres, in primul semestru al anului 2014. Vorbim aici despre topul companiilor care au inregsitrat cele mai multe reclamatii din partea Asiguratilor.

Potrivit ASF, un număr de 5.889 de petiţii (93,8%) au fost transmise de către asiguraţi sau păgubiţi, iar 389 de solicitări au fost transmise de către service-urile auto.

Cu o pondere de 30,81%, Euroins România a înregistrat 1.934 de petiţii. Pe locul doi s-a plasat Astra, cu 1.640 de solicitări, urmată de City Insurance – 525, UNIQA Asigurări – 506  şi Omniasig VIG – 459.

Următoarele cinci societăţi sunt Asirom – 332, Carpatica Asig – 286, Allianz-Ţiriac Asigurări – 198, Groupama – 127 şi Generali România – 83.

Cea mai mare pondere în totalul petiţiilor transmise de către asiguraţi, înregistrate la ASF în primul semestru o deţin cele aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto RCA şi Carte Verde, cu un număr de 4.112 petiţii (69,8% din total), în scădere cu 5,3% faţă de perioada similiară a anului precedent.

Cele 1.290 de petiţii depuse de către asiguraţi/păgubiţi pentru asigurări tip CASCO reprezintă 21,91% din totalul petiţiilor transmise de către asiguraţi/păgubiţi.

Motivul cel mai invocat de asigurati  in petitiile (95,43% din total, 5.620) inaintate se bazeaza pe neplata sau plata partiala.

Pe zona asigurarilor RCA si Carte Verde au fost rezolvate in favoarea asiguratilor 3.227 de dosare (78,48% din total), prin efectuarea platilor. De asemenea, 885 solicitari au fost considerate neintemeiate si respinse.

„Procentul ridicat de soluţionare a petiţiilor în favoarea petenţilor (asiguraţi/păgubiţi) reprezintă o îndreptare din partea societăţilor de asigurare a situaţiilor semnalate de către petenţi referitoare la procesul de lichidare a daunelor, dar în egală măsură situaţia factuală trebuie privită de către societăţile de asigurare care fac obiectul sesizărilor asiguraţilor/păgubiţilor cu maximă seriozitate şi responsabilitate”, se spune în comunicatul ASF.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android