family of four on grass with hands up

Imagine Via Insurancecomparison

Conform Ordinului CSA nr. 11/2012  privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari, Asiguratorii din Romania sunt obligati de ASF sa afiseze pe propriile site-uri numarul de reclamatii formulate de asigurati si pagubiti la adresa lor. Multe societati insa, nu respecta aceasta prevedere. 

Numarul total de petitii, numarul total de petitii intemeiate, numarul de petitii intemeiate referitoare la dosare de dauna: numarul total de petitii pentru care dosarele de dauna au fost achitate, numarul total de petitii finalizate nefavorabil, acestea sunt informatiile pe care fiecare societate de asigurare ar trebuie sa le afiseze pe site-urile de prezentare pentru a asigura transparenta modului de inregistrare si solutionare a petitiilor.

Tot prin ordinul CSA se mentioneaza ca informatiile privind reclamatiile „vor fi actualizate in primele 5 zile ale fiecarei luni” si ca „in pagina nu vor mai fi publicate alte informatii sau mesaje cu caracter publicitar„, iar nerespectarea dispozitiilor este considerata o contraventie.

City Insurance, Uniqa Asigurari, Groupama, Gothaer, Metropolitan Life si Credit Europe Asigurari sunt cele sase societati care nu respecta ordinul CSA in sensul ca ieri, 6 octombrie, informatiile publicate pe site reflecta petitiile aferente lunii august, cu toate ca actualizarea datelor pentru septembrie a trecut. La Allianz-Tiriac au fost actualizate doar informatiile lunare, nu si pentru perioada de la inceputul anului, iar la CertAsig ultimele informatii au fost updatate in luna martie, anul curent. La Fort Asigurari, ordinul CSA a fost in totalitate ignorat, intrucat pagina situatii petitii nici macar nu exista.

Sunt si societati care au creat o pagina destinata petitiilor, dar care includ informatii cu scop publicitar. De exemplu, pe site-urile societatilor Astra, Carpatica sau Generali apar, la pagina destinata petitiilor, informatii despre asigurarile de locuinte, CASCO si RCA.

Sursa Informatii: Wall-Street.ro


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android