i-AsigurarePolitele de asigurare CASCO pentru masinile achizitionate in leasing pot ridica probleme asiguratilor. De aceea, pentru ca beneficiarul sa le foloseasca in conditii  optime, pe polita de asigurare trebuie sa fie mentionat si utilizatorul bunului, chiar daca autovehiculul se afla in proprietatea societatii de leasing. 

Cei care aleg sa achizitioneze o masina prin leasing sunt constransi sa incheie asigurare auto facultativa la Asiguratorul cu care societatea de leasing colaboreaza. Pentru ca ei nu sunt sunt decat beneficiari, polita se incheie pe numele proprietarului, adica societatea de leasing, chiar daca ei voi suporta costurile asigurarii.

Daca pe perioada derularii contractului de leasing si a valabilitatii politelor de asigurare se produce un eveniment ce rezulta cu dauna, respectiv despagubire, beneficiarul este cel care trebuie sa formuleze cererea de despagubire catre asigurator.

In cazul acesta, chiar daca riscul inregistrat este mentionat in contractul de asigurare, exista riscul ca asiguratorul sa refuze cererea de despagubire pe motiv ca beneficiarul nu este mentionat pe polita. Pornind de la o astfel de situatie, deseori se ajunge la instantele de judecata si la cheltuieli foarte mari pentru onorariu avocat, taxe de timbru, etc. la care se adauga si paguba suferita. Mai mult decat atat, aceasta optiune nu ar rezolva nicidecum problema, majoritatea instantelor respingand in mod frecvent o astfel de cerere, pentru lipsa calitatii procesuale active a reclamantului, solutie confirmata chiar de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prin urmare, pentru a evita toate aceste neplaceri, este foarte important ca atunci cand se incheie o polita de asigurare facultativa,  beneficiarul sa fie mentionat in mod expres in cuprinsul politei de asigurare.


i-Asigurare iOS i-Asigurare Android