rca

Asigurarea RCA reprezinta un subiect destul de controversat, atat in mediul online, antrenat intre reprezenantii societatilor de asigurare si cele de reglementare, cat si in mediul offline de catre cei care achizitioneaza polite de asigurare. In timp ce sunt dezbatute primele de asigurare si comisionul, cei care trag ponoasele sunt tot asiguratii. Cum sa faci insa sa beneficiezi de cele mai bune oferte si sa iti achizitionezi o asigurare care sa il ajute pe eventualul pagubit?

Pune intrebarea potrivita

1.Nu am fost implicat in niciun accident. Voi primi un discount?

Intrebarea face apel la sistemul bonus-malus, iar istoricul de sofer exemplar are efecte pozitive asupra pretului la asigurarea RCA. Conform sistemului bonus-malus, in cazul in care nu exista daune inregistrate, se aplica o reducere de o clasa pentru politele incheiate pe 6 luni si de doua clase pentru politele incheiate pe 12 luni.

2. Cumpar polita Rca online. Ii pot verifica autenticitatea?

Indiferent de modalitatea prin care se inchie polita RCA, aceasta poate fi verificata imediat dupa achizitionare, la asigurator. De asemenea, o alta modalitate prin care se poate verifica, este accesarea bazei de date CEDAM. De retinut ca baza de date CEDAM inregistreaza o asigurare RCA in maxim 5 zile de la achizitionare.

 3. Varsta va afecta pretul asigurarii RCA?

Cu siguranta. Pretul asigurarii RCA scade odata cu inaintarea in varsta. Persoanele sub 30 de ani sunt considerate un factor de risc mai mare in trafic decat cele peste 30 de ani si asta in urma analizelor din care reiese ca tinerii sunt mai predispusi catre accidente decat persoanele mai in varsta.

4. Sunt un client fidel. Imi ofera acest statut un avantaj?

5. Pe cate luni se poate incheia asigurarea RCA.

Pe 6 sau 12 luni. Daca faci parte din categoria persoanelor atente la banii scosi din buzunar, atunci este mai avantajos sa inchei asigurarea pe o perioada mai lunga. Societatile emitente ofera reduceri mai mari pentru asigurarile incheiate pe 12 luni.

6. Vreau doar sa verific tariful. De ce mi se cer datele personale?

Toate ofertele generate de calculatoarele RCA se bazeaza pe istoricul soferului si pe caracteristicile masinii. De aceea sunt necesare inserarea CNP-ului si seriei de sasiu.

7. Vreau sa inchei RCA si CASCO la aceeasi societate. Voi primi un discount?

In ceea ce priveste asigurarea RCA, primele de asigurare sunt prestabilite, reglementate de ASF, iar preturile practicate, raportate catre ASF. De aceea, reducerile se aplica, in general, asupra asigurarilor CASCO.

8. Care sunt limitele de despagubire?

Conform ASF, limitele de despagubire prin polita RCA sunt de 1 milion de euro pentru pagube materiale, 1 milion de euro pentru vatamari corporale sau deces pe persoana sau 5 milioane de euro pe eveniment.

9. Vreau sa comand online. Cum platesc?

Beneficiul comenzii online prin i-Asigurare este ca ai posibilitatea de a plati prin ramburs la curier, ceea ce inseamna ca iti poti verifica polita in momentul in care efectuezi plata. O alta modalitate de plata este OP sau terminalele de plata QIWI.

10. Ce alte produse pot accesa prin i-Asigurare?

Asigurare CASCO, de calatorie si de locuinta. De asemenea, daca descarci aplicatia i-Asigurare pe iOS si Android poti primi notificari cu privire la expirarea politelor de asigurare, ITP-ului sau Rovinietei.

i-Asigurare iOS i-Asigurare Android