Imagine Via Pinterest

Vesti proaste pentru soferii care incercau sa faca un ban in plus de pe urma autostopistilor. Guvernul a aprobat un proiect de lege, prin care, cei care transporta persoane, fara sa detina autorizatie, vor fi penalizati, iar amenda nu este deloc de neglijat. Conform noului cod rutier, intre 1500 lei si 5.000 de lei risca sa plateasca cei care sunt prinsi ca iau pasageri contra-cost.
Proiectul de lege ii vizeaza, in special, pe cei care fac ilegal taximetrie, sau pe cei care transporta persoane intre localitati, insa nici cei care intra in colimatorul autoritatilor pentru ca iau autostopisti, nu sunt iertati?
Proiectul de lege a fost propus catre dezbatere, de catre Ministerul Transportului, inca din luna, dar abia in urma cu cateva zile a fost inaintat catre Parlament.

Efectele noului cod rutier

Scopul proiectului este acela de a elimina practicile necinstite in activitatile de transport rutier de persoane si reprezinta o masura directa pentru:

  •  eliminarea efectelor negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate;
  • eliminarea efectelor create asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor  încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de  transport rutier neautorizate desfăşurate de către persoane fizice sau juridice;
  • eliminarea riscurilor ce privesc siguranţa circulaţiei rutiere ca urmare a efectuării  unor activităţi de transport rutier de persoane neautorizate;
  •  eliminarea concurenţei neloiale pe piaţa transportului rutier de persoane efectuat prin utilizarea neautorizată a autoturismelor.

Ce parere ai despre proiect?

i-Asigurare iOS i-Asigurare Android