Asigurarile Rca sunt alese de obicei in functie de pret. Societatile emitente de polite rca, cu cel mai mic pret, troneaza pe piata de asigurari, chiar daca serviciile lor nu sunt in conformitate cu necesitatile pagubitilor. Mecanismul de cumparare este unul foarte simplu. Din moment ce soferul, potential subiect de producere a unui accident, alege cel mai mic pret pentru asigurarea rca, beneficiarul politei, adica pagubitul, trebuie sa se descurce, iar reparatia CASCO cu regres pe Rca-ul vinovatului este o solutie sigura.  Mai precis, daca ai CASCO, iti repari masina cu aceasta asigurare, iar Asiguratorul tau isi recupereaza banii de pe RCA-ul vinovatului.

De ce sa iti repari masina pe CASCO

Din 2 motive foarte simple: timp si siguranta. Asiguratorul Casco nu va incetini procesul de despagubire si nu vei fi conditionat in privinta service-ului in care iti vei repara masina. Iti poti alege, practic, orice service, dar recomandat este sa alegi un service cu decontare directa. Asta pentru a evita intermedierea service-asigurator. Daca alegi un service cu decontare directa, reprezentantii acestuia vor solicita banii de la Asigurator, iar masina va fi eliberata in momentul in care Asiguratorul isi da acceptul pentru plata, nu cand vireaza banii.

Pro CASCO cu regres pe RCA

  • Mergi la sectia de politie pentru stabilirea vinovatului. Nu mai este necesara o constatare ulterioara. (Sunt asiguratori care iti permit reparatia cu regres pe RCA-ul vinovatului, pe baza constatarii amiabile. De asemenea, sunt asiguratori la care nu trebuie sa platesti frasiza pentru reparatia cu regres.)
  • Vei avea nevoie de copii dupa actele soferului vinovat: buletin, permis, talonul si RCA-ul. Aceste documente vor folosi Asiguratorului tau in relatia cu Asiguratorul celui vinovat.

Ai apelat la aceasta solutie? Care au fost pentru tine beneficiile si dezavantajele reparatiei pe CASCO cu regres pe RCA?