unde pleaca romanii in vacanta

Imagine Via Pinterest

Suntem in mijlocul verii, iar statisticile i-Asigurare arata ca Romanii inca isi planuiesc vacantele. Unde au plecat ei insa pana in mijlocul lunii iulie, probabil ca nici nu este greu de intuit. Cei mai multi dintre cei care au ales sa-si petreaca vacanta in afara tarii, nu au optat pentru destinatiile exotice sau mai marile capitale ale Europei, ci pentru locurile bine cunoscute pentru preturi avantajoase, plaje frumoase si nu foarte indepartate de Romania.

Grecia, Turcia, Bulgaria

Dupa asigurarile de calatorie incheiate de i-Asigurare pana in momentul de fata reiese clar unde pleaca romanii in vacanta. Grecia se situeaza detasat pe primul loc, cu un procent de peste 40%, este urmata de Turcia, pentru care s-au incheiat asigurari de calatorie in proportie de 15% si Bulgaria de 10%. La polul opus, printre tarile pentru care s-au incheiat cele mai putine asigurari se numara Belgia, Danemarca, Israel, Luxemburg, Norvegia si Bosnia-Herzegovina.unde pleaca romanii in vacanta

Destinatiile de vacanta preferate de romani

Daca ar fi sa configuram un profil al romanului care isi petrece vacanta in afara tarii, acesta ar arata cam asa:

  • Iubitor de mare, plaja, mancare buna si preturi mici
  • Cei pana in 30 de ani prefera Grecia in proportie de 46%, Franta, 16%, Italia 7%
  • Cei intre 31-40 de ani prefera Grecia, 38%, Turcia 16%, Bulgaria 14%
  • 30 % din cei peste 40 de ani merg in Bulgaria, 20% in Grecia si 17% Turcia
  • Compania in care au cea mai mare incredere este Omniasig, cu vanzari in proportie de 63%, urmata de Gothaer cu 21% si Euroins cu 6%.

Putem spune de asemenea, ca Romanii sunt atipici in alegerea destinatiilor de vacanta, in comparatie cu restul tarilor din UE. Un studiu realizat de Comisia Europeana ne arata ca cele mai vizitate tari sunt Spania (15%0, Franta (11%) si Italia (10).

Toate informatiile sunt furnizate pe baza asigurarilor incheiate in perioada 1iunie- 16 iulie 2014, de i-Asigurare.

Tu unde pleci in vacanta vara aceasta? Indiferent de destinatie, ai 20% reducere la asigurarea de calatorie.