asigurare RCAAsigurarea RCA este obligatorie, lipsa ei atrage penalitati, iar beneficiarul nu este posesorul de autovehicul, ci cel care este prejudiciat de pe urma unui accident. De aceea, considerentul in alegerea Asiguratorului este pretul pe care il practica. In prezent, societatile emitente de polite Rca acorda pachete promotionale, reduceri pentru a atrage clienti si a-i fideliza pe cei existenti. Sunt insa si factori integrati in mecanismul de calcul si care nu depind de Asigurator, ci de capacitatea cilindrica a masinii, zona geografica, starea civila.

Despre cum sa inchei cea mai ieftina asigurare RCA am mai vorbit, iar acum vom aborda pe larg subiectul si asta pentru ca reprezinta un alt factor sensibil in procesul de achizitie. Tarifele la asigurarea obligatorie RCA se scumpesc frecvent, chiar pe zi ce trece. Sunt insa cateva aspecte, pe langa cele pe care le-am enumerat mai sus si care nu pot fi modificate, factori ce te pot feri de cheltuielile excesive. Printre acestea se numara:

  • Varstapeste 30 de ani ti se acorda statutul de sofer responsabil in trafic, dar sub 30 de ani esti considerat factor de risc, iar pretul asigurarii este mai mare. Prin urmare, daca esti sub 30 de ani si vrei sa platesti mai putin pentru asigurarea RCA, poti aborda o metotda ilicita, ce-i drept, ce se rezuma la a trece masina pe numele unei rude sau a unei persoane care are peste 30 de ani sau a unui pensionar (majoritatea societatilor de asigurare ofera reducere de pensioar);
  • Clasa de bonus – cu cat eviti accidentele mai mult, cu atat si majorarile de preturi evita buzunarul tau. La primul eveniment in care esti implicat, clasa de bonus iti scade cu 4 puncte si atrage dupa sine o majorare considerabila de 30%. Pe de alta parte, cu cat perioada in care nu ai provocat accidente este mai mare, cu atat pretul platit pentru polita RCA scade;
  • Durata de asigurare: 1 luna, 6 sau 12 influenteaza companiile in acordarea reducerilor. Cu cat perioada de asigurare este mai mare, cu atat reducerea este mai substantiala.

 Asigurare RCA pe 1 luna

De obicei, Rca se incheie pe 6 sau 12 luni. Se poate incheia, totusi si doar pe 1 luna, in cazul in care masina este in vederea inmatricularii.

Asigurare RCA pe 12 sau 6 luni

Avantaj 6 luni

–          Poti testa mai multe companii de asigurare intr-un timp mai scurt

–          Eviti procesul de returnare a diferentei din valoarea RCA daca iti schimbi/vinzi masina

–          Creste o clasa de bonus

Avantaj 12 luni

–          Reducerile companiilor pentru polite incheiate pe 12 luni sunt mai mari

–         Se adauga 2 clase de bonus

De exemplu, daca ai clasa bonus-malus B0 si nu produci niciun accident in 2014, anul viitor vei obtine 10% reducere pentru o asigurare incheiata pe 12 luni si 5% reducere pentru o asigurare incheiata pe 6 luni.

Concluzie

Ca sa beneficiezi de tarife mai mici la plata RCA, trebuie:

  • sa conduci prudent si sa nu faci accidente pentru a creste clasa de bonus;
  • sa inchei asigurarea RCA pe 12 luni pentru ca reducerea este mai mare;
  • sa compari tarife si sa alegi Asiguratorul care se afla in concordanta cu bugetul si asteptarile tale de la serviciile furnizate.

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu mai jos sau pe pagina de Facebook i-Asigurare si spune ce ai vrea sa afli din viitoarele noastre post-uri.