asigurare sporturi extreme

Imagine Via Travel Insurance

Statul la plaja cu un cocktail si o carte in mana nu reprezinta pentru fiecare ideea de vacanta perfecta. Spiritul aventuros si deschiderea catre experientele diferite si pline de adrenalina devin un subiect din ce in ce mai comun in randul tinerilor si nu numai.

Skydiving, trekking, motorbiking, scufundari in gheata, sandboarding suna cunoscut? Stii si care sunt riscurile pe care le implica practicarea acestor sporturi? Cu cat sportul pe care il practici este mai dificil, cu atat riscul accidentarii creste, iar preturile practicate de serviciile medicale din afara tarii nu sunt deloc accesibile.

Stiai ca doar pentru a consulta un medic generalist, in Franta trebuie sa scoti din buzunar intre 21-25 Euro, ca pentru prescrierea unui medicament s-ar putea sa fii nevoit sa platesti sau ca serviciile de ambulanta sunt contracost? Imagineaza-ti care sunt costurile pe care le implica un accident de skydiving. Chiar daca nimanui nu-i este simplu sa se imagineze intr-o astfel de ipostaza sau pleaca la drum cu impresia ca lui nu i s-ar putea intampla, accidentele sunt uneori extrem de imprevizibile si cu consecinte, daca nu medicale, atunci financiare considerabile. De aceea, incearca sa fii precaut, alege asigurarea potrivita tipului de sport pe care il practici si tarii pe care urmeaza sa o vizitezi si mergi in calatorie in deplina siguranta.

Sporturile extreme asigurate

Companiile de asigurari din Romania pun la dispozitie pachete de asigurare specifice, ce vin ca o completare la asigurarile medicale de calatorie standard si care integreaza o gama variata de sporturi. Pentru majoritatea pachetelor ce includ sporturi extreme, varsta maxima de asigurare este de 70 de ani, iar riscurile acoperite tin de practicarea sporturilor:

  • Nautice: Canioning, Surfing, Kayaking, Kitesurfing, Scuba-diving (inclusiv inot alaturi de rechini J), Windsurfing, Wakeboard, Yachting, Cave Diving, Powerboat;
  • Aero: Kiting, Bungee-jumping, Deltaplan, Parapanta, zbor cu balonul;
  • Zapada: Snowkayaking, Ski, Snowboarding, Snowkiting, Skiboarding;
  • Terestre: Adventure Race, Alpinism, Role, Skateborading, Escalada, trageri cu arma, pescuit cu harpon cu resort cu aer comprimat, tiroliana, Abseiling;
  • Pe roti: Ciclism, Motociclism, Mountain Biking, Off-Road.

Bineinteles, acestea sunt doar o parte din sporturile asigurate. De asemenea exista posibilitatea ca sporturile extreme asigurate sa difere de la societate la societate, la fel si prima de asigurare, la fel si acoperirea. Principalele pachete de pe piata vin de la:

Euroins – Adventure

Se adreseaza persoanelor cu varsta maxima de 50 de ani si este valabila doar in afara teritoriului Romaniei. Are acoperire de pana la 10.000 Euro pentru implicarea intr-un accident rezultat din practicarea unui sport extrem, 5.000 Euro pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti si 500 Euro pentru despagubirea pentru bagaje pierdute/deteriorate sau furate.

City Insurance – City Sport Extrem

Cei de la City Insurance apar pe piata cu o asigurare destinata persoanelor care practica sporturi extreme atat in afara tarii, cat si pe teritoriul Romaniei, iar varsta asiguratului poate fi cuprinsa intre 14-70 de ani. Pachetul Naţional acoperă cheltuieli până la limita maximă de 5.000 Euro, iar cel extern pana la limita maxima de 20.000 Euro.

Generali – eXtreme

Si Generali ofera atat acoperire teritoriala, cat si in afara tarii pentru sume asigurate pana la 50.000 Euro. Poti primi, de asemenea asigurare daca ai pana in 70 de ani si inca ai deschidere catre sporturile provocatoare.

 Acoperiri generale

Principalele riscuri acoperite prin asigurarea de calatorie, indiferent de societatea emitenta, prevad pierderea sau deteriorarea bagajelor, stornare (implica riscul de anulare a calatoriei din motive strict legate de turist – boala, accident, incendii, etc.), costurile pentru urgente medicale, costurile necesare pentru repatriere, raspundere civila catre terti, riscuri specifice practicarii sporturilor extreme. Bineinteles, principiul de diferentiere, care se concretizeaza si in pretul politei de asigurare, consta in diversitatea riscurilor acoperite si valoarea la care aceste sunt asigurate.

De unde comand

Atat asigurarea de calatorie standard, cat si cea cu acoperire asupra sporturilor extreme le poti achizitiona prin comanda online sau poti descarca gratuit, aplicatia i-Asigurare direct pe smartphone din App Store sau Google Play. i-Asigurare iti permite sa calculezi, sa compari rapid tarife de asigurare si sa cumperi polite de asigurare direct de pe telefon. Tarifele sunt obtinute in timp real, direct de la societatile de asigurare, la care nu se adauga niciun fel de comision.

Care este sportul tau preferat si cat esti dispus sa platesti pe asigurare pentru a-l practica in siguranta?