plateste-mai-putin

Inainte de toate, trebuie sa stii ca preturile RCA sunt stabilite de fiecare societate de asigurare pe baza unui sistem de diferentiere care ia in calcul mai multi factori, cum sunt:

  • Tipul masinii
  • Gradul de uzura
  • Varsta proprietarului
  • Numarul amenzilor luate de proprietar
  • Adresa de resedinta
  • Proprietar casatorit / cu copii minori
  • etc.

Exista anumite aspecte pe care din pacate nu le poti influenta, cum ar fi varsta sau adresa de resedinta, insa acest lucru nu este valabil pentru toate criteriile utilizate de companii in stabilirea tarifelor RCA. De aceea, pentru a obtine tarife RCA mai mici, trebuie sa incerci, atat cat se poate, sa le “bifezi” pe cele despre care stii ca iti vor aduce reduceri.

In primul rand, sigur va fi in avantajul tau sa adopti o atitudine prudenta la volan. Pe langa siguranta ta, cu cat ai mai putine amenzi si accidente inregistrate, cu atat ai mai multe sanse sa platesti mai putin pentru o asigurare RCA. Pe baza sistemului bonus-malus, vei plati o prima de asigurare mai mica daca in anul anterior nu ai produs niciun accident.

Apoi, stiai ca o persoana casatorita care pe deasupra mai are si copii minori, plateste mai putin pentru o asigurare RCA pentru ca este considerata a fi o persoana mai responsabila? Tu cum stai la acest capitol? 🙂

Intrucat conditiile asigurarii RCA sunt standard la toate societatile de asigurare, ceea ce conteaza este sa alegi cel mai avantajos pret pentru tine si, pe cat posibil, o societate de asigurare cu o reputatie buna. In acest sens iti va fi de ajutor un comparator de tarife RCA online, care iti arata tarifele exacte calculate pe baza criteriilor stabilitate de fiecare societate de asigurare. In plus, nu uita ca brokerii de asigurare, spre deosebire de societati, iti acorda anumite beneficii suplimentare si reduceri de tarife. Profita de acest lucru si alege cea mai buna oferta RCA cu reducere.