Foarte important de retinut: pretul unei asigurari RCA este strans legat de istoricul tau ca sofer. Asta inseamna ca pentru a afla exact cat de costa asigurarea, trebuie sa oferi 2 informatii pretioase: CODUL NUMERIC PERSONAL si SERIA DE SASIU.

Discutand cu diversi oameni despre aplicatia i-Asigurare pentru iOS si Android, ce poti sa faci cu ea, la ce te ajuta…enuntand avantajele ei (ex. datale raman salvate – nu trebuie sa le introduci de fiecare data), majoritatea sunt revoltati de faptul ca trebuie sa-si introduca atat de multe date personale!

Realitatea este ca, un calculator de asigurare RCA este foarte complex. Pentru a obtine o cotatie RCA, companiile de asigurare din Romania cer foarte multe informatii care pentru un sofer nu sunt relevante dar care pentru asigurator sunt. Va dau cateva exemple:

  • Daca esti casatorit sau ai copii minori, indica faptul ca esti mai responsabil iar unele companii diminueaza prima de asigurare;
  • Daca locuiesti intr-un oras super aglomerat cum este Bucuresti, probabilitatea sa fii implicat intr-un accident este mai mare decat daca ai locui in Pascani de exemplu. Atunci, automat prima de asigurare pentru cei care locuiesc in orasele mari ale tarii va fi mai mare;
  • Exista o segmentare si la nivel de marca auto. In ochii asiguratorului, cel care conduce o Dacia Logan care are 55 kW este mai putin probabil sa faca accident decat unul care conduce un Audi S4 cu 314 kW.
  • Varsta este un alt element foarte important. Soferii tineri care au varsta pana in 30 ani vor plati scump tineretea lor cand vine vorba de RCA. Ca sa facem o gluma, combinatia fatala este sa fii tanar pana in 30 ani si sa conduci un Audi S4, dar na…cine isi permite Audi S4 presupun ca are bani si de un RCA mai scump 😀

Ti-a placut acest articol? Lasa un comentariu mai jos sau pe pagina de Facebook si spune ce alte informatii vrei sa stii.